Naar inhoud

Erfgoeddag in Haaltert - Kiezen

egd2018

Op zondag 22 april heeft Erfgoeddag als thema 'Kiezen'. Met de gemeenteraadsverkiezingen van oktober in het vooruitzicht komt rechter Peter D’Hondt spreken over de impact van het kleuren van een bolletje op je kiesformulier. En is er een tentoonstelling over de fusieverkiezingen van 1976. 

Lezing door Peter D’Hondt

 
Met de gemeenteraadsverkiezingen van oktober in het vooruitzicht komt rechter Peter D’Hondt spreken over de impact van het kleuren van een bolletje op je kiesformulier, de evolutie van het stemrecht in Vlaanderen, vrouwenstemrecht, verdeelsleutel(s) voor mandaten, enz.
 
Peter D’Hondt is een vlotte spreker die met een kwinkslag serieuze onderwerpen op een aangename manier naar voor brengt.
 

Tentoonstelling: verkiezingen 1976

 
We stellen affiches, pamfletten en krantenknipsels tentoon van de verkiezingen van 1976. Belangrijke verkiezingen toen, want op 1 januari 1977 waren de gemeentefusies een feit. Toen fusioneerden Denderhoutem, Haaltert, Heldergem en Kerksken tot Haaltert.
 
En wat niet mag tijdens de verkiezingen, mag wel op Erfgoeddag: neem een selfie in een authentiek stemhokje, een stemfie dus! Of snuif gewoon al eens de sfeer van het stemhokje op.
 

Aan de nieuwe kiezers

 
Op zondag 14 oktober 2018 trekken 700 nieuwe kiezers naar de stembus in Haaltert. Met deze activiteit willen we onze jongeren al warm maken voor hun eerste, lokale verkiezingen.
 
Organisator: Cultuurraad, Heemkundige Kring Haaltert en gemeente Haaltert
Datum van het bericht: zondag 22 april 2018
Nieuwsoverzicht