Naar inhoud

Parkeerverbod of vergunning inname openbaar domein nodig?

parkeerverbod

Dan kan je vanaf nu terecht bij de dienst Verkeer in het gemeentehuis.

 

Verhuizen, meubels leveren, een container plaatsen, een hoogtewerker gebruiken, … Er zijn veel redenen om een (parkeer)ruimte op de openbare weg vrij te houden.
Tot nu toe kon je een parkeerverbod aanvragen bij de dienst Cultuur, maar dat is nu verplaatst naar de dienst Verkeer. Je vindt dienst Verkeer aan de onthaalbalie in het gemeentehuis. Je kan ze ook elektronisch aanvragen via het e-loket onder ‘inname van het openbaar domein aanvragen’ of ‘parkeerverbod aanvragen’.

Gemarkeerde parkeerplaats vrijhouden = parkeerverbod

Indien je een gemarkeerde parkeerplaats wil vrijhouden, vraag dan een parkeerverbod aan. Voor het vrijhouden van parkeerplaatsen heb je de toestemming van de gemeente nodig, ook als er geen hinder is voor doorgaand verkeer.

Voor je aanvraag van parkeerverbod kan je terecht bij de dienst Cultuur of via www.haaltert.be/e-loket (aanvraagformulier parkeerverbod). Vraag dit minimum 10 werkdagen voor aanvangsdatum aan.
Let op! Het aanvraagformulier via het E-loket werkt niet met de browser Internet Explorer! Wel met Chrome, Firefox en Microsoft Edge. 

Niet-gemarkeerde parkeerplaats vrijhouden = inname openbaar domein

Indien je voor je huis geen gemarkeerde parkeerplaats hebt, maar toch ruimte wil vrijhouden, dan heb je een vergunning inname openbaar domein nodig. Deze gratis vergunning geeft je de toelating om bv. een container, verhuiswagen, … te plaatsen zelfs wanneer je hierdoor het doorgaand verkeer in je straat hindert. Opgelet! Wanneer je een deel van het voetpad en/of fietspad inneemt, moet je ook deze vergunning aanvragen.

Voor de vergunning inname openbaar domein kan je terecht bij de dienst Verkeer of via het e-loket (inname openbaar domein). Vraag het minimum 10 werkdagen voor aanvangsdatum aan.
Let op! Het aanvraagformulier via het E-loket werkt niet met de browser Internet Explorer! Wel met Chrome, Firefox en Microsoft Edge. 

Borden

Ga je de nodige borden zelf ophalen en terugbrengen, dan is het gebruik gratis. Wil je dat de borden geleverd worden door de gemeentediensten dan kost het:

  • 2 euro per bord parkeerverbod met een minimum van 10 euro voor organisaties en personen, verenigingen van buiten Haaltert en middenstanders van Haaltert.
  • gratis voor erkende Haaltertse verenigingen, scholen van Haaltert, overheidsinstellingen en jeugdverenigingen.

Nuttig om te weten:

• parkeerverbod vraag je minstens 10 werkdagen op voorhand aan
• inname openbaar domein vraag je minimum 7 dagen op voorhand aan
• gewestwegen (zoals de Hoogstraat / Stationsstraat = N460):
- minstens 1 maand op voorhand aanvragen
- min. € 62 vaste kosten en € 2,50 

Dienst Mobiliteit in het gemeentehuis. 
Verkeer@haaltert.be, 053 85 86 07

Datum van het bericht: vrijdag 07 februari 2020
Nieuwsoverzicht