Naar inhoud

Parkeerverbod of vergunning inname openbaar domein nodig?

parkeerverbod

Verhuizen, het leveren van meubels, een container plaatsen, een hoogtewerker gebruiken, … Er zijn veel redenen om een (parkeer)ruimte op de openbare weg vrij te houden.

 

 

 

 

 

Gemarkeerde parkeerplaats vrijhouden = parkeerverbod

Indien je een gemarkeerde parkeerplaats wil vrijhouden, vraag dan een parkeerverbod aan. Voor het vrijhouden van parkeerplaatsen heb je de toestemming van de gemeente nodig, ook als er geen hinder is voor doorgaand verkeer.

Voor je aanvraag van parkeerverbod kan je terecht bij de dienst Cultuur of via www.haaltert.be/e-loket (aanvraagformulier parkeerverbod). Vraag dit minimum 1 week voor aanvangsdatum aan.

Niet-gemarkeerde parkeerplaats vrijhouden = inname openbaar domein

Indien je voor je huis geen gemarkeerde parkeerplaats hebt, maar toch ruimte wil vrijhouden, dan heb je een vergunning inname openbaar domein nodig. Deze gratis vergunning geeft je de toelating om bv. een container, verhuiswagen, … te plaatsen zelfs wanneer je hierdoor het doorgaand verkeer in je straat hindert. Opgelet! Wanneer je een deel van het voetpad en/of fietspad inneemt, moet je ook deze vergunning aanvragen.

Voor de vergunning inname openbaar domein kan je terecht bij de dienst Verkeer of via het e-loket (inname openbaar domein). Vraag het minimum 4 werkdagen voor aanvangsdatum aan.

Borden

Ga je de nodige borden zelf ophalen en terugbrengen, dan is het gebruik gratis. Wil je dat de borden geleverd worden door de gemeentediensten dan kost het:

  • 2 euro per bord parkeerverbod met een minimum van 10 euro voor organisaties en personen, verenigingen van buiten Haaltert en middenstanders van Haaltert.
  • gratis voor erkende Haaltertse verenigingen, scholen van Haaltert, overheidsinstellingen en jeugdverenigingen.

 

Dienst Cultuur en dienst Verkeer in het gemeentehuis (rechtervleugel). Je vindt het adres en de openingsuren op blz. 3.
Cultuur@haaltert.be, 053 85 86 34
Verkeer@haaltert.be, 053 85 86 07

Datum van het bericht: maandag 09 april 2018
Nieuwsoverzicht