Naar inhoud

162 nieuwe bomen voor 162 kinderen in geboortebos

geboortebos 2018

Op zaterdag 14 april werden in het geboortebos 162 bomen aangeplant, 1 voor elke piepjonge, nieuwe Haaltertse inwoner die geboren werd in 2017.

Al voor de 15de keer waren kersverse ouders aanwezig om een boompje te planten in het geboortebos in Heldergem. Na de Holbeekweg, de Hoomweg en het Eiland, werd nu opnieuw verder geplant in de Hoomweg in Heldergem, dit al voor de vierde keer.

In 2017 werden 162 kinderen in 162 Haaltertse gezinnen geboren, waarvan 74 jongens en 88 meisjes.

Voor hen werd er Meidoorn, Zwarte Els, Sporkehout, Gelderse Roos, Kardinaalsmuts en Hazelaar geplant. Met deze jaarlijks weerkerende actie wil het gemeentebestuur vooral de symboliek van nieuw leven en groeikansen voor iedereen benadrukken. Tevens is dit een uitgelezen manier om de bevolking nauw te betrekken bij het behoud en de uitbreiding van de mooie stukjes natuur waarover de gemeente beschikt.

De ouders kregen een naamkaartje om aan de boom te hangen en een attentie voor hun nieuwe spruit.

Natuurpunt en gemeentepersoneel staken naar goede gewoonte weer een handje toe. Bedankt aan iedereen voor de hulp bij de voorbereiding en afwerking van het geboortebos!

De aanplanting was eerst voorzien op 17 maart, maar toen zat het weer echt niet mee en moest de jaarlijkse uitbreiding van het geboortebos noodgedwongen uitgesteld worden. Op 14 april konden we planten onder een mooie lentezon. 

Datum van het bericht: zaterdag 14 april 2018
Nieuwsoverzicht