Naar inhoud

BIN: Gratis verwittigd als er iets gebeurt in je buurt

BIN

De Buurtinformatienetwerken: wanneer iemand iets verdacht ziet of een misdrijf opmerkt in de buurt, verwittigt die de politie. De politie stuurt onmiddellijk een sms naar de aangesloten leden van het BIN. Zo kunnen de bewoners direct een aantal maatregelen nemen.

 

Voor wie is een BIN?

Binnen een BIN van een bepaalde buurt, werken burgers en politie samen en houden ze elkaar op de hoogte van wat er gebeurt in een buurt. Op die manier kan iedereen meewerken aan het verhogen van het veiligheidsgevoel in zijn eigen buurt door sociale controle. De BIN’s zijn er dus voor alle burgers. Zij zijn onze ogen in alle straten en buurten. Er is een grotere en snelle informatiestroom tussen burgers en politie die de pakkans van de dieven exponentieel vergroot.

Hoe werkt het systeem?

Wanneer iemand iets verdacht ziet of een misdrijf opmerkt in de buurt, verwittigt die de politie. De politie stuurt onmiddellijk een sms naar de aangesloten leden van het BIN. Zo kunnen de bewoners direct een aantal maatregelen nemen. Nadien wordt via e-mail feedback gestuurd over de situatie. Daarnaast worden ook regelmatig preventietips meegegeven.

De wegen van een buurt met een BIN worden voorzien van het bord met het logo van BIN erop. Het bord is informatief naar de buurtbewoners toe en een waarschuwing voor misdadigers.

Hoe kan je als Haaltenaar aansluiten bij de BIN in jouw buurt?

Momenteel zijn er 11 BIN’s actief in Haaltert (zie onder), waaronder BIN-Z, het Buurt Informatienetwerk voor zelfstandigen. Alle zelfstandigen kunnen hierbij aansluiten. 

Word je graag lid van jouw BIN? Stuur een mail naar jouw BIN. Vermeld je gsm-nummer en mailadres waarop je de BIN-info wil ontvangen. Het lidmaatschap is gratis!

Overzicht en werking BIN's in Haaltert

Na een melding wordt via e-mail feedback gestuurd over de situatie. Daarnaast worden ook regelmatig preventietips meegegeven via een digitale nieuwsbrief.
De BIN-borden in de straten werken als een waarschuwing voor misdadigers. Leden krijgen ook een sticker met het BIN-logo op die ze op de brievenbus, op het venster, … kunnen kleven. 

Haaltertse BIN's

Alle straten van Haaltert behoren tot een BIN.
BIN Denderhoutem: alle straten van Denderhoutem (bin.denderhoutem@gmail.com)
BIN Heldergem: alle straten van Heldergem (bin.heldergem@gmail.com)
BIN Kerksken: alle straten van Kerksken (bin.kerksken@gmail.com)
BIN De Kouter: Middelkouter - Melkkouter - Fonteinstraat - Diepeweg - Eiland - Houtmarkt - Mussenzele - Droeskouterstraat - Donkerstraat (bin.dekouter@gmail.com)
BIN Veiliggroen: Bremtstraat - Haagstraat - Groeneweg - Kouterstraat - Vijverputstraat - Kloetenstraat - Jeruzalemstraat - Huytstraat (bin.veiliggroen@gmail.com)
BIN Ede: Edestraat - Hooglareweg - Larestraat - Bosstraat - Groebbebaan - Priester Daenspleintje (bin.haaltert.ede@gmail.com)
BIN Herenthout: Herenthout - Herenthoutdreef (bin.herenthout@gmail.com)
BIN Topmolen: Hoogkouterbaan - Pontweg - Lange Haagstraat - Kapittelstraat - 's Gravenkerselaar - Rotshoutweg - Keiberg - Vorsinkbaan - Gotegemstraat (bin.haaltert.topmolen@gmail.com)
BIN Warande: Achterstraat - Burg. E. De Saedeleerstraat - Bakkerstraat - Bruulstraat - Doornstraat - Dreef - Ekentstraat - Hoogstraat - Kasineweg - Kattestraat - Kerkskenhoek - Kraaiwinkel - Larenbroekstraat - Molenmeersen - Molenveld - Muisstraat - Papestraat - Pluimstraat - Sint-Goriksplein - Stationsstraat - Wijngaardweg - Windmolenstraat - Wypenstalstraat - Zadelstraat (bin.haaltert.warande@gmail.com)
BIN Terjoden: Binnenstraat - Charlotteweg - Kleine Dries - Krakeelstraat - Langdries - Lippensbekweg - Ninovestraat - Pachterstraat - Terjodendries - Wilgenstraat - Zwarthaar (bin.haaltert.terjoden@gmail.com)
BIN-Z: voor alle zelfstandigen in alle straten in Haaltert en deelgemeenten (binz.haaltert@gmail.com)


Aansluiten? Stuur een mail naar jouw BIN. Vermeld je gsm-nummer en mailadres waarop je de BIN-info wil ontvangen. Leden krijgen regelmatig een digitale nieuwsbrief met een update en preventietips.

Datum van het bericht: maandag 16 april 2018
Nieuwsoverzicht