Naar inhoud

Scheldeland, jouw vakantieland

In het vakantieboek ‘Scheldeland, jouw vakantieland’ vind je twee wandelingen die in Haaltert passeren. Bovendien staat er ook een reportage in over onze Haalterste ambassadeur, Laurens De Middeleer.

Je kan zijn filmpje hier bekijken.

In het gratis vakantieboek staan:

• 3 reportages en talloze tips voor een weekendje weg
• 7 gepassioneerde ambassadeurs nemen je mee
• 12 kant-en-klare fiets- en wandelroutes

Je kan het boek afhalen bij onze toeristische infopunten:
dienst Cultuur in het gemeentehuis en bibliotheek Haaltert.

Ook beschikbaar in de toeristische infopunten 

In en om Kerksken, Denderhoutem, Heldergem, ...
De ‘in en om’s’ zijn korte wandelroutes door de verschillende deelgemeenten. De afstand van deze wandelingen varieert tussen de 4 en 10 km. Elke route wordt beschreven in een brochure en geeft kort achtergrondinfo mee over de streek.

Zin om de regio te verkennen met de fiets?

We hebben verschillende fietskaarten die al dan niet aansluiten op het fietsnetwerk. Je kan betalende fietsnetwerkkaarten aankopen van Boontocht, Scheldeland, Vlaamse Ardennen, Molenbeekroute en Schiptrekkersroute. De kaarten zijn voorzien van een duidelijk plan en zijn gedrukt op verstevigd papier. De kostprijs ligt tussen 2 en 6 euro.

Haaltert, anders bekeken

Op deze kaart staan maar liefst 8 verrassende wandelingen doorheen Haaltert. Elke route heeft zijn eigen naam en zijn eigen aantal km’s. Meer dan 60 km wandelplezier en dit voor maar 2,50 euro. De wandelingen zijn qua afstand (tussen 3 en 10 km lang) en qua moeilijkheidsgraad ideale gezinsuitstappen. Er is geen bewegwijzering maar de overzichtelijke kaart omvat duidelijke routebeschrijvingen.

Verder hebben we nog een algemeen aanbod zoals de Koerskaart van de Vlaamse Ardennen, Logeren in Vlaanderen Vakantieland, Plan Bier met 7 routes langs brouwers en kroegen in het Scheldeland, ... Kortom geen excuses meer om in de zetel te blijven zitten. Trek die stapschoenen aan of spring op de fiets om Haaltert en regio Scheldeland te verkennen!

 

Dienst Cultuur, Hoogstraat 41, 053 85 86 34

Bibliotheek Haaltert, Achterstraat 2, 053 85 86 60

Datum van het bericht: zondag 15 juli 2018
Nieuwsoverzicht