Naar inhoud

EHBO-opleiding in Haaltert - start 9 oktober

ehbo

Hoe moet je reageren in geval van een verstuiking, brandwonde of hartfalen? Leer de juiste vaardigheden aan om eerste hulp te bieden als er iets gebeurt.

Mensen zelfredzaam maken is onze missie.
Daarom organiseren we vanaf dinsdag 9 oktober opnieuw een opleiding in eerste hulp (EHBO). Onze lesgevers zijn goed opgeleid en beschikken over uitstekend didactisch lesmateriaal. We maken de oefeningen zo realistisch mogelijk en praktijkbeleving staat centraal.

Al onze eerstehulprichtlijnen en -publicaties zijn wetenschappelijk onderbouwd. We volgen actief de internationale richtlijnen en vullen ze aan met onze jarenlange expertise, ervaring en onderzoek. Deze aanpak garandeert dat we altijd de beste adviezen geven.

Wat leer je?

Deze cursus bestaat uit 2 delen: eerst een aantal basisbegrippen die vervolgens verder uitgewerkt worden. In de basiscursus leren we je hoe je moet reageren in een noodsituatie en hoe je gepast eerste hulp kan verlenen. Ook de verzorging van vaak voorkomende aandoeningen komt aan bod.

In de vervolgcursus verneem je hoe je verschillende aandoeningen en letsels kan verzorgen. We verfijnen ook je praktische vaardigheden (bv. verbanden aanleggen, …) en frissen je basistechnieken voor reanimatie en verslikking op.
We leren je ook een automatische externe defibrillator (AED) gebruiken en sluiten af met alledaagse onderwerpen zoals huidwonden, insectenbeten en breuken.

Als je slaagt voor het examen, krijg je niet alleen het brevet van voldoende Eerste Hulp(-kennis) maar ook van Helper.

Vanaf dinsdag 9 oktober

6 weken (+ examen) lang op dinsdag en donderdag van 19.30 tot 21.45 u. (met 15 min. pauze).

Muziekacademie Denderhoutem, Molenstraat 17
Voor iedereen vanaf 16 jaar
Gratis.
Het handboek ‘Help! Eerste Hulp voor iedereen’ kan je vrijblijvend kopen.
Inschrijven bij Iris Van Den Haute: voorzitter@denderleeuw.rodekruis.be, 0478 88 18 31

Datum van het bericht: maandag 27 augustus 2018
Nieuwsoverzicht