Naar inhoud

Actie 1 dag niet - Doe mee!

1 dag niet

Wist je dat er in België meer dan 150 woninginbraken per dag worden gepleegd? Op 26 oktober is er daarom de actiedag ‘1 dag niet’. Help samen met ons woningdiefstallen bestrijden.

1 dag niet

Doe mee aan de actiedag op 26 oktober en help de woningdiefstallen in jouw buurt te bestrijden. Wij geven je alvast enkele tips mee om de buurt veiliger te maken:
• Organiseer een leuke receptie, winterbarbecue of spelletjesavond en leer zo je buren beter kennen. Op die manier kun je bij elkaar een oogje in het zeil houden.
• Organiseer met je wandel-, loop- of fietsgroepje een extra rondje op de actiedag en wees alert voor ongewone situaties.
• Maak een inbraakpreventiewandeling met jouw wijkagent en leer op die manier de goede gewoonten.
• Maak een extra wandeling met de hond en kijk actief rond naar verdachte situaties.
• Start een Facebookpagina of WhatsApp-groep voor je straat of buurt op en deel informatie en tips tegen inbraken.
• Organiseer samen met je lokale diefstalpreventieadviseur een infoavond over inbraakpreventie.

Diefstalpreventieadviseur

Onze politiezone Denderleeuw-Haaltert beschikt over een aantal adviseurs. Zij hebben een gespecialiseerde opleiding gevolgd en kunnen je helpen met nuttige tips en advies. Hij/zij komt gratis naar je toe om de zwakke punten inzake de beveiliging van je woning te analyseren en doet aanbevelingen om de risico’s te verminderen. Niets is verplicht, je beslist zelf welke preventiemaatregelen je al dan niet wenst toe te passen.

Datum van het bericht: woensdag 03 oktober 2018
Nieuwsoverzicht