Naar inhoud

Eerste BibPunt in Haaltertse school

bibpunt bloesem

Op donderdag 27 september opende schepen van Cultuur en Bibliotheek, Laurent Volckaert het eerste BibPunt in basisschool De Bloesem.

Het was de directie van De Bloesem die de vraag stelde aan de bib of de werking van de boekenkoffers kon uitgebreid worden. Tot dan kreeg elke klas om de drie maanden een boekkoffer met een dertigtal boeken. De keuze was dus beperkt.

Brede School

Met het oog op het concept van Brede School, werd de samenwerking uitgebreid. Bij Brede School wordt het binnen- en buitenschools leren zoveel mogelijk met elkaar verbonden en wordt de vrijetijdswereld van het kind zoveel mogelijk geïntegreerd binnen de schoolmuren. Ook lezen kan hiervan deel uitmaken. Daarom vroeg de school de bib om eraan mee te werken.

Ondertussen heeft de school een leesplek met rekken voorzien om de collectie op te stellen en werden de nodige afspraken gemaakt met Cultuurconnect om het uitlenen binnen de schoolmuren mogelijk te maken.

Ontwikkeling stimuleren

Het BibPunt wil het lezen bij de leerlingen binnen de schooluren stimuleren via een uitgebreider aanbod: jeugdboeken, jeugdtijdschriften, strips, luister- en daisyboeken. Daarnaast mikt het buiten de schooluren op de bevordering van de taalontwikkeling van de kinderen.

Het BibPunt zal elke donderdag open zijn van 15 tot 17.30 u., behalve in de schoolvakanties, voor ouders en kinderen maar ook voor mensen uit de buurt. De volwassenen kunnen kiezen uit een kleine collectie romans. Een medewerker van de bib zal de uitleen verzorgen.

Naast het nieuwe BibPunt heeft de bib ook een servicepunt in Spelotheek De Bouwdoos en in het documentatiecentrum van Heemkundige Kring Haaltert.

Datum van het bericht: donderdag 01 november 2018
Nieuwsoverzicht