Naar inhoud

Danny Matthys wint opnieuw fotowedstrijd ‘Natuurlijk Haaltert’ 2018

fotowedstrijd 2018

De winnaar van de fotowedstrijd ‘Natuurlijk Haaltert’ 2018 van de dienst Leefmilieu, is bekend! Uit alle inzendingen werd voor de tweede keer een foto van amateurfotograaf Danny Matthys als mooiste verkozen door de jury en het college van burgemeester en schepenen.

Het was de derde keer dat de gemeente deze fotowedstrijd organiseerde. Deze keer mocht er gefotografeerd worden in de lente.

Dit jaar werden er door een 40-tal deelnemers, 120 foto’s ingezonden om zo mee te strijden voor de hoofdprijs.

Prijsuitreiking winnaar

Op donderdag 8 november werd de winnaar van de fotowedstrijd in de bloemetjes gezet in het gemeentehuis. Danny Matthys mocht een Kadobon van 250 euro in ontvangst nemen.

De andere kandidaten, die voldeden aan de voorwaarden uit het reglement, kregen elk een Kadobon van 10 euro. Nadien kon iedereen nog napraten op de receptie.

Fotowedstrijd, derde editie 2018

De jury, bestaande uit het college van burgemeester en schepenen, de communicatieambtenaar en vier beroepsfotografen, gaven aan elke foto individueel een score.

De winnende foto behaalde 94,9 punten op 120.

Danny Matthys: “Ik nam de foto bij zonsopgang op 22 mei rond 6 u. in de omgeving van de Diepeweg en Eiland in Haaltert. De weiden op de voorgrond en het fascinerende lijnenspel leiden je blik naar de opkomende zon. De nevelsluier die nog over de velden en weiden hangt, versterkt de sfeer in het beeld. Het silhouet van de bomenrij op de achtergrond zorgt voor rust en omkadering. Het rood in de lucht kondigt een mooie zomerdag aan.

En voor de kenners:
Exifgegevens:
• Nikon D3400
• F 14
• 1/160e seconde
• ISO 100
• Brandpuntsafstand 32 mm

Datum van het bericht: vrijdag 09 november 2018
Nieuwsoverzicht