Naar inhoud

Topeditie Lekkernijentocht

lekkernijentocht 2018

De 8ste Lekkernijentocht, die doorging op zaterdag 9 juni 2018, lokte een recordaantal deelnemers. De wandelaars konden tijdens de tocht van ongeveer 11 kilometer deelnemen aan een wedstrijd. De winnaars van die wedstrijd werden op donderdag 8 november op het gemeentehuis ontvangen op de prijsuitreiking met receptie.

 

Winnaars

De hoofdwinnaar is Kristof Meganck, die een compostvat met beluchtingstok krijgt.

Winnaars van een biobakje zijn Greet Souffriau, Rita Van Bossuyt en Mathieu Boone.

178 wedstrijddeelnemers

Onder een stralende zon namen op 9 juni maar liefst 213 wandelaars deel aan de Lekkernijentocht van de gemeente Haaltert, een wandeling van ongeveer 11 km.

Ze vertrokken vanuit het Centrum De Kouter. Op de wandeling waren 4 stops waar de wandelaars een lekkernij kregen en een vraag van de wedstrijd konden oplossen over composteren en restjes verwerken. Een vijfde vraag en de schiftingsvraag konden de deelnemers oplossen in Centrum De Kouter met nog een glas Haletrut.

178 personen namen deel aan de wedstrijd: 1 persoon had alle vragen juist, 23 hadden vier van de vijf correct. Als schiftingsvraag kon een gokje gewaagd worden op het aantal clipjes van een blikje frisdrank in een bokaal (183 clipjes).

Datum van het bericht: donderdag 01 november 2018
Nieuwsoverzicht