Naar inhoud

Eerste hulp bij baby's en kinderen - Nieuwe brochure

ehbo baby

Het aanbod aan publicaties van het Rode Kruis werd uitgebreid met een splinternieuwe brochure 'Een kusje op de wonde? Eerste hulp bij baby's en kinderen'.

Geef je het best een kusje op de wonde? Nee, eigenlijk niet. Toch hoeft het niet veel moeilijker te zijn dan dit wijdverspreide gezegde. Je hoeft geen grote expert te zijn om eerste hulp te kunnen bieden in eenvoudige of zelfs ernstige situaties. Door enkele basishandelingen te leren, kan je al veel doen. Deze brochure wil de lezers daarbij helpen.

Achter een bal aanlopen en struikelen. Op de grond een knikker vinden, en in de neus steken. Een lekkere koek opeten en zich verslikken. Voor wie vaak in contact komt met baby’s en kinderen, klinken deze situaties vast herkenbaar. Elke dag doen zich kleine ongevalletjes voor. Heel vaak gebeuren die in de thuissituatie. Gewoon in de keuken, in de living, in de tuin. Op plaatsen waar veel baby’s en kinderen samen zijn, moet je nog alerter zijn. Een basiskennis van eerste hulp is dan ook niet onbelangrijk.

Een kusje op de wonde? Eerste hulp bij baby’s en kinderen richt zich naar wie zorg draagt voor jonge kinderen. We denken daarbij in de eerste plaats aan ouders en grootouders. Maar ook voor babysitters en medewerkers van kinderdagverblijven is dit boek een absolute aanrader.

Geen kusje op de wonde als advies dus. Wel korte, duidelijke stappen die je vertellen hoe je moet reageren als een baby of kind een ongevalletje heeft, ziek wordt of gewond is. Zo weten lezers wat ze zelf kunnen doen bij vaak voorkomende verwondingen en bij specifieke ziektebeelden, en wanneer ze gespecialiseerde hulp moeten raadplegen.

De nieuwe brochure kost 10 euro en is verkrijgbaar via voorzitter@denderleeuw-haaltert.rodekruis.be

 

Datum van het bericht: donderdag 29 november 2018
Nieuwsoverzicht