Naar inhoud

Kies een BOB op je nieuwjaarsreceptie

bob

De tijd van de nieuwjaarsrecepties komt eraan. En dat gaat vaak samen met een hapje en een drankje. Zorg dus zeker dat je een BOB hebt om je veilig naar huis te brengen! 

Het is leuk om iedereen terug te zien na de feesten en de beste wensen over te maken. De nieuwjaarsrecepties zijn vaak ook ideale netwerking events met tal van inspirerende en persoonlijke ontmoetingen. Dergelijke recepties gaan vaak ook samen met een hapje en drankje. Maar dat alcohol niet samengaat met rijden, weten we ondertussen al. 

Drink niet teveel!

Het kan best zijn dat je collega’s of je baas leuker worden als je iets meer drinkt. Beneveld ben je niet echt sympathieker, hoogstens heeft er het er de schijn van. Drank en werk zijn een gevaarlijke cocktail. 

In de politiezone zullen nog extra controles op alcohol in het verkeer worden uitgevoerd in januari. Het effect van alcohol in combinatie met autorijden is nefast. Daarnaast maken winterweer en vriestemperaturen het nog gevaarlijker op de weg. 

Weet dat de risico’s, het mogelijke menselijke leed en de kosten van het rijden onder invloed, niet opwegen tegen het maken van goeie afspraken over hoe de weg naar huis veilig zal georganiseerd worden.

Trots om BOB te zijn

Moedig iemand aan om BOB te zijn als je op stap gaat. Zorg ervoor dat je als BOB echt niets drinkt. De verleiding is misschien te groot als je toch ééntje drinkt om er nog ééntje te drinken en dan kan je ook niet meer verder.

Voor bijna elke alcoholische drank is er tegenwoordig wel een alcoholvrije tegenhanger. Voorzie tijdens de maaltijd ook steeds water en vul deze glazen voldoende bij.

Weet dat het BOB is die beslist wanneer er naar huis gereden wordt. Probeer hem niet te overtuigen om langer te blijven dan hij zelf wil, want anders zal hij in de toekomst geen BOB meer willen zijn. Maak een beurtrol van, zo is iedereen eens BOB en niet altijd dezelfde persoon.

www.bob.be

 

Datum van het bericht: maandag 17 december 2018
Nieuwsoverzicht