Naar inhoud

BOB-Campagne

bob

Elk jaar, met het eindejaar in zicht, komt BOB weer onder de aandacht. Ook in Haaltert.

Zoals elk jaar zullen er in de politiezone Denderleeuw/ Haaltert doorgedreven controles zijn op rijden onder invloed. Om te vermijden dat je in de prijzen valt, is het aangewezen om een aantal afspraken te maken voor je naar een feestje gaat.

Plan vooraf

Plan vooraf hoe je terug naar huis gaat. Weet dat een alternatief vervoermiddel zoals de bus of een taxi een veiliger en goedkoper alternatief is dan zelf het risico te lopen en onder invloed naar huis te rijden.

Trots om BOB te zijn

Moedig iemand aan om BOB te zijn als je op stap gaat. Zorg ervoor dat je als BOB echt niets drinkt. De verleiding is misschien te groot als je toch ééntje drinkt om er nog ééntje te drinken en dan kan je ook niet meer verder.

Voor bijna elke alcoholische drank is er tegenwoordig wel een alcoholvrije tegenhanger. Voorzie tijdens de maaltijd ook steeds water en vul deze glazen voldoende bij.

Weet dat het BOB is die beslist wanneer er naar huis gereden wordt. Probeer hem niet te overtuigen om langer te blijven dan hij zelf wil, want anders zal hij in de toekomst geen BOB meer willen zijn. Maak een beurtrol van, zo is iedereen eens BOB en niet altijd dezelfde persoon.

www.bob.be

 

Datum van het bericht: donderdag 29 november 2018
Nieuwsoverzicht