Naar inhoud

Rode Kruis Vlaanderen

rode kruis

Ben je op zoek naar betrouwbare informatie over gezondheid? Dan raadt het Rode Kruis Vlaanderen aan om naar de website Gezondheid en Wetenschap te surfen. Het Rode Kruis is namelijk partner voor de rubriek eerste hulp. 

Van chocolade word je slimmer...  of toch niet?

Naar schatting 75% van de mensen verwerft kennis over gezondheid via de media. Maar... naast een heleboel nuttige informatie over medisch-­wetenschappelijk onderzoek verschijnen er ook minder correcte commentaren en soms zelfs ronduit verkeerde adviezen. Van chocolade word je slimmer en van gin word je slanker... om maar twee voorbeelden te noemen. Mensen weten vaak niet wat ze nog moeten geloven.

De website Gezondheid en Wetenschap houdt mediageniek gezondheidsnieuws tegen het licht en geeft betrouwbare medische informatie op mensenmaat. De redacteurs vertellen waar dit nieuws vandaan komt, of de bron een betrouwbaar onderzoek is en hoe je het moet interpreteren. Zo kan je maar beter niet blindelings geloven dat het eten van kilo's druiven en bosbessen je geheugen verbetert.

Gezondheid en Wetenschap geeft ook wetenschappelijk onderbouwde Eerste hulptips. Voor deze rubriek op de website is Rode Kruis-­Vlaanderen trouwe partner en hofleverancier. Van de verzorging van een tekenbeet tot hoe je wespen op afstand houdt: praktische tips waar iedereen vroeg of laat iets aan heeft én die wetenschappelijk onderbouwd zijn. 

Benieuwd of je als fervente koffiedrinker echt een langer leven toebedeeld bent of bekijk je deze krantenkop toch maar beter met een ietwat kritische blik? Schrijf je in op de interessante nieuws brief van Gezondheid & Wetenschap. Voortaan weet je dan welke volks legendes je maar beter met een korrel zout neemt! 

www.gezondheidenwetenschap.be

 

 

 

 

Datum van het bericht: maandag 03 december 2018
Nieuwsoverzicht