Naar inhoud

NMBS start werken Ede 18 februari

werken parking station Ede

NMBS informeerde zopas de gemeente Haaltert dat ze vanaf maandag 18 februari gaan starten met de afbraak van de parking en het stationsgebouw in Ede. Dit zal een grote impact hebben op de pendelaars die gebruik maken van de parking.

Gemeente Haaltert dringt bij NMBS aan op een fasering van deze werken om de hinder zoveel mogelijk te beperken en zal er op toezien dat dit zo goed mogelijk opgevolgd wordt.

Er werd onmiddellijk een tijdelijk politiereglement opgesteld die de blauwe zone in de omliggende buurt zal opheffen zolang de werken van kracht zijn. NMBS liet weten hiervoor een 200-tal werkdagen te voorzien, afhankelijk van de weersomstandigheden. De desbetreffende verkeersborden zullen afgeplakt worden. De gemeente informeerde de omwonenden onmiddellijk door hen een bewonersbrief met meer informatie te bezorgen.

De gemeente vroeg NMBS om een grotere fietsenstalling te voorzien. Indien deze niet voldoende zou blijken zal de gemeente opdracht geven om hier nog een extra stalling bij te zetten. Tijdens de werken zal de parking zowel volledig als gedeeltelijk ontoegankelijk zijn. Het gemeentebestuur roept daarom de pendelaars op om massaal hun auto thuis te laten en te kiezen voor de fiets.

De werken waren sinds lange tijd aangekondigd door NMBS maar een exacte startdatum werd nooit doorgegeven. De eerste fase van de werken is het rooien van de omliggende bomen. Tijdens deze fase zal de parking nog gedeeltelijk toegankelijk zijn. Nadien wordt het oude stationsgebouw gesloopt en volgt de heraanleg van de parking, waardoor de parking onbereikbaar zal zijn. De fasering van de werken is op uitdrukkelijke vraag van de gemeente. Ze hoopt daarmee de parkeerproblemen zoveel mogelijk op te vangen.

Datum van het bericht: vrijdag 15 februari 2019
Nieuwsoverzicht