Naar inhoud

Dynamische snelheidsborden - gerichte acties na metingen

dyn snelheidsbord

Lokaal Bestuurt Haaltert zet haar negen dynamische snelheidsborden in om bestuurders te wijzen op hun snelheid. Iedereen rijdt wel eens te snel. Zo’n bord kan je daarvan bewust maken.

Snelheid is een van de belangrijkste doodsoorzaken in ons verkeer. Lokaal bestuur Haaltert en de lokale politie gaan samen voor veilig verkeer door gerichte acties op te zetten.

De maximumsnelheden 30 en 50 km/u zijn niet zomaar gekozen. Boven de 50 km/u zijn de letsels bij een ongeval meteen veel erger. Boven de 30 km/u geldt hetzelfde, maar dan voor kinderen. Laat je dus niet verleiden om net boven de maximumsnelheid te gaan rijden.

Meten is weten

De dynamische snelheidsborden worden op ‘gevoelige’ plaatsen in de gemeente gezet. Ze tonen niet enkel hoe snel je rijdt, ze registreren de gemeten snelheid ook. De dienst Verkeer zal de resultaten van de snelheidsmetingen regelmatig bekendmaken en bekijken met de politie om ook daar gerichte acties te doen.

De eerste resultaten die we bekendmaken zijn van de Boekentstraat in Kerksken.

• Toegelaten snelheid: 50 km/u
• Periode meting: van maandag 25/02/2019 tot zondag 03/03/2019
• Aantal voertuigen: 6918
• Gemiddelde snelheid: 36 km/u
• Max. gemeten snelheid: 99 km/u

Voor de snelheidsduivel die 99 km/u reed, zou de straf niet mals zijn. Als je aan die snelheid gepakt wordt, wordt je rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor minimum drie maanden. Je moet opnieuw het theoretisch en praktisch examen en psychologische en medische testen afleggen. De boete is dan drieduizend euro en meer.

Onze politiezone plant de wekelijkse flitscontroles aan de hand van metingen, maar ook op plaatsen waar veel ongevallen gebeuren. Bovendien worden zeer binnenkort de trajectcontroles op de Expresweg en N460 geactiveerd.

Dienst Verkeer in het gemeentehuis, 053 85 86 07, verkeer@haaltert.be

Datum van het bericht: donderdag 28 maart 2019
Nieuwsoverzicht