Naar inhoud

Eerstesteenlegging polyvalente zaal academie Denderhoutem

academie

Op vrijdag 26 april om 18.30 u. wordt de eerste steen gelegd van de nieuwe polyvalente zaal aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans van Denderhoutem. Iedereen welkom.

Vanaf 18.30 u. is iedereen welkom in de Academie voor Muziek, Woord en Dans (ingang langs de achterkant, kant sporthal). Na een woordje van burgemeester Veerle Baeyens, schepen van Gebouwenbeheer Phaedra Van Keymolen en schepen van Cultuur Bart Ottoy zal de eerste steen van de nieuwe polyvalente zaal gelegd worden. Nadien is er een receptie.

Alle Haaltenaren en al wie zich verbonden voelt met de Academie en de nieuwe polyvalente zaal is welkom.

Op vrijdag 26 april in de Academie, Molenstraat 17 in Denderhoutem
Onthaal vanaf 18.30 u., start om 18.45 u. 

Inschrijven hoeft niet

Klaslokaal en polyvalente zaal

Bij de Academie voor Muziek, Woord en Dans in Denderhoutem wordt aan de linkerkant van de toegang een extra klaslokaal bijgebouwd. Aan de rechterkant komt de polyvalente zaal vanaf de halfronde muur tot aan het voetpad. In de zaal komt een uitschuifbare tribune met 148 zitplaatsen. Naast de functie van een concertzaal voor de Academie, zullen ook de Haaltertse verenigingen de nieuwe ruimte kunnen gebruiken voor hun activiteiten.

Werken en omleiding

De voorbereidingswerken gingen van start op 18 februari 2019: de grondwerken, de fundering en de vloerplaat. Na de eerstesteenlegging zal de opbouw verder gaan. Deze zullen ongeveer een jaar duren, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Tijdens de werken wordt in de Molenstraat t.h.v. de Academie een deel van de rijweg ingenomen. Om vlot verkeer te garanderen, wordt een omleiding voorzien.

Wie vanuit de Molenstraat indraait naar de sporthal (Pastorijweg) wordt verplicht verder door te rijden langs en achter de sporthal. Daar wordt de weg richting de parking opengesteld. Zo kan je via de parking terug naar de Molenstraat.

Doorgaand verkeer vanuit het Dorp, richting de Schoolstraat mag wel gewoon door de Molenstraat rijden.
Op de groene parking achter de sporthal kan je tijdens de werken parkeren. Maar tijdens de openingsuren van de Academie is daar wel een kiss & ride-zone voorzien.

Datum van het bericht: maandag 22 april 2019
Nieuwsoverzicht