Naar inhoud

Provincie Oost-Vlaanderen lanceert vierde groepsaankoop zonnepanelen

zonnepanelen

Oost-Vlaamse gezinnen kunnen vanaf 1 april 2019 opnieuw inschrijven voor een groepsaankoop zonnepanelen. Vorig jaar namen maar liefst 10.000 Oost-Vlamingen deel.

5.700 ton minder CO2 dankzij groepsaankoop

De keuze voor een vierde groepsaankoop past binnen de ambitieuze klimaatdoelstellingen van de Provincie. Via de voorbije groepsaankopen van 2016, 2017 en 2018 werden er in Oost- Vlaanderen meer dan 120 000 zonnepanelen in groep aangekocht. Samen zorgen ze ervoor dat er ruim 5.700 ton CO2 minder wordt uitgestoten.

De Provincie vindt in de Oost-Vlaamse steden en gemeenten sterke partners. Zeker voor de steden en gemeenten die het Burgemeestersconvenant ondertekenden, is een dergelijke groepsaankoop een belangrijk instrument om hun CO2-reductie te realiseren.

Zonnepanelen zijn echter niet alleen een duurzame keuze, ze zijn ook een erg interessante investering. Gemiddeld heb je na ongeveer 8 jaar je investering volledig terugverdiend, met groepskorting zelfs sneller.

Gemak en gewaarborgde kwaliteit

Investeren in zonnepanelen via een groepsaankoop was nooit eerder zo populair. Toch is de lagere aankoopprijs niet steeds de voornaamste reden. De groepsaankoop biedt een totaalpakket inclusief installatie, keuring en garanties.

Je hoeft zelf geen uren te zoeken naar de juiste producten, kwaliteit en leveranciers. De groepsaankoop staat hiervoor garant en dat levert een enorme tijdswinst. Inschrijven is eenvoudig en vrijblijvend. Geïnteresseerden krijgen in ruil een duidelijk, scherp en compleet voorstel.

Praktisch: hoe inschrijven?

• Inschrijven kan tot en met 7 mei 2019 via www.oost-vlaanderen.be/zonnepanelen en is gratis en vrijblijvend.

• Leveranciers, die op kwaliteit zijn geselecteerd, nemen op 8 mei 2019 deel aan een veiling en bieden hun scherpste prijs.

• Vanaf 28 mei ontvangen de ingeschreven deelnemers een persoonlijk voorstel met informatie over de producten, de winnende leverancier en de terugverdientijd.

• Wie het aanbod interessant vindt, gaat erop in.

• De winnende leverancier neemt contact op voor een dakinspectie en om een installatiedag af te spreken.

www.oost-vlaanderen.be/zonnepanelen

Datum van het bericht: donderdag 25 april 2019
Nieuwsoverzicht