Naar inhoud

Kom de demonstratiewoning rond Gezond wonen ontdekken

gezond thuis

In juni 2019 opent Ninove Welzijn cvba in samenwerking met Logo Dender vzw en stad Ninove de demonstratiewoning rond gezond wonen in de Pollarestraat 113 in Ninove.

Achter een eenvoudige gevel schuilt een boeiende demonstratiewoning met laagdrempelige informatie over gezond wonen.

Doorheen de woning vind je onder andere tips om schimmels te voorkomen, de luchtkwaliteit in je woning te verbeteren en ontdek je de gevaren van slecht werkende verwarmingstoestellen.

Volgende thema’s komen ook aan bod: verluchten en ventileren, verwarmen en verbranding, CO-preventie, ongedierte, …

Gratis geleide bezoeken

De demonstratiewoning wordt opengesteld voor het publiek tijdens de maand juni 2019. Geïnteresseerden kunnen gratis een geleid bezoek aan de woning brengen van ongeveer anderhalf uur. De rondleiding gebeurt door gidsen die hiervoor speciaal opgeleid zijn. Zij nemen de groep mee op een interactieve ontdekkingstocht doorheen de verschillende ruimtes. Foto’s en visueel materiaal maken het geheel toegankelijk voor iedereen. Na een bezoek aan de woning ontvang je een gratis gadget.

Gratis workshops ‘Proper thuis’

De focus van deze workshop ligt op het gebruik van schoonmaakproducten en pesticiden in het huishouden. We bekijken voornamelijk welke gezonde keuzes je kan maken bij het schoonmaken en bestrijden van ongewenste diertjes. Aan de hand van een productenbox wordt ingezoomd op het lezen van etiketten. Deelnemers krijgen handige tips om zelf gezondere keuzes te maken.

Doelgroep

De rondleidingen in de demonstratiewoning en workshop ‘Proper thuis’ richten zich naar de ruime bevolking en zijn zeker ook geschikt voor kwetsbare groepen. Daarnaast is een geleid bezoek aan de demonstratiewoning ook zinvol voor lokale actoren die actief zijn in het kader van wonen of regelmatig bij mensen aan huis komen (thuisverzorgenden, poetshulp, maatschappelijk werkers, ...).

Data

Gratis geleide bezoeken:

  • 5 juni 2019 om 10 u.
  • 13 juni 2019 om 14 u.
  • 17 juni 2019 om 14 u.

Workshop ‘Proper thuis’

  • 20 juni 2019 om 10 u.
  • 24 juni 2019 om 14 u.

Vrij bezoek

  • 8 juni 2019 van 10 tot 12 u.
  • 22 juni 2019 van 14 tot 16 u.

Inschrijven is verplicht

Info en inschrijvingen voor de geleide bezoeken en workshops: welzijn@sociaalhuisninove.be , 054 31 32 45 (enkel voormiddag).

Datum van het bericht: dinsdag 07 mei 2019
Nieuwsoverzicht