Naar inhoud

Vakantietoezicht door de politie tijdens je vakantie

Ga je binnenkort op vakantie? Vraag tijdig je vakantietoezicht door de politie aan, zij houden voor jou een oogje in het zeil. We geven je ook nog enkele tips mee zodat je met een geruster hart op vakantie kan vertrekken.

Eerste indruk

Door buren, familie of vrienden te vragen op verschillende tijdstippen even de rolluiken te bedienen, de post uit de bus te halen, zichtbare planten te verzorgen, … geef je een bewoonde indruk die dieven afschrikt.

Ook kan je binnenshuis een bewoonde indruk geven: er bestaan lampjes die het lichteffect van tv-programma’s nabootsen, waardoor het lijkt alsof je gewoon tv aan het kijken bent. Ook led-kaarsjes verbruiken bijna geen energie en geven ook een levende sfeer.

Goede buren

Je buren kunnen ook opmerkzaam zijn of ze verdachte zaken opmerken: een auto die vaak langzaam passeert, een deur-aan-deur verkoper die toch wel extra aandachtig lijkt binnen te kijken, … Buiten je buren kan je ook een beroep doen op je plaatselijke BIN, die verwittigt iedereen bij verdachte voorvallen.

Tijdig aanvragen

Om een optimaal toezicht te kunnen plannen is het nodig om tijdig je aanvraag te doen (liefst een drietal weken voor je vertrek) via het aanvraagformulier ‘afwezigheidstoezicht’ op www.lokalepolitie.be/5439.

Wil je weten wie jouw wijkagent(e) is? Neem snel een kijkje op www.haaltert.be/wijkagenten.

Datum van het bericht: zaterdag 01 juni 2019
Nieuwsoverzicht