Naar inhoud

Haaltert doet mee met de nationale test BE-Alert

nationale test

Op donderdag 3 oktober neemt Haaltert deel aan de nationale test van BE-Alert, het waarschuwingssysteem voor noodsituaties. Nog niet ingeschreven? Doe het snel!

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze gemeente over BE-Alert, een systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

Op 3 oktober zullen we dit systeem testen. Lokaal bestuur Haaltert zal een test sturen naar alle abonnees van Haaltert. We gaan een sms sturen en een e-mail

Nationale test

Op 3 oktober houden verschillende gemeenten in België een BE-Alert test. Ook onze gemeente doet mee. Al onze inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag via sms en e-mail het testbericht ontvangen.
Door BE-Alert te testen, kan onze gemeente de procedures inoefenen. Bovendien willen we hiermee onze inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie.

Nog niet ingeschreven? Doe het snel via www.be-alert.be! Inschrijven is volledige gratis en makkelijk te doen. 

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, gesproken bericht via telefoon of e-mail.

Registreer je

Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in.

Schrijf je vandaag nog in en test mee op 3 oktober!

Datum van het bericht: maandag 23 september 2019
Nieuwsoverzicht