Naar inhoud

Jaarmarkt en kermis in Haaltert

jaarmarkt Haaltert

Op donderdag 24 oktober vindt de jaarmarkt plaats in Haaltert en dat is meteen ook de start van het kermisweekend. En er vindt zelfs een wereldrecordpoging plaats tijdens de jaarmarkt!

Jaarmarkt Haaltert

Op donderdag 24 oktober vind je van 8 tot 15 u. meer dan 150 marktkramen in de Hoogstraat en de Stationsstraat tot aan de Bruulstraat. Die straten zullen die dag van 6 tot 16 u. afgesloten zijn voor alle verkeer.

Alle gemeentelijke gebouwen zullen die dag gesloten zijn, behalve de buitenschoolse kinderopvang De Pagadder.
Op vrijdag zijn de gemeentelijke diensten weer open, maar er is wel geen wekelijkse markt.

Kermis

Van donderdag 24 tot en met zondag 27 oktober staat de kermis op het Sint-Goriksplein.

Recordpoging ballonplooien

Tijdens Jaarmarkt Haaltert kan je om 9 u. getuige zijn van een stukje Haaltertse geschiedenis. Dorpsgenoot Max De Zwaef, Clown Max, gaat de uitdaging aan om het wereldrecord "Fastest Modelling Balloon Dog" te breken.

Het record staat als sinds 28 maart 2006 op naam van de Amerikaan John Cassidy. Velen waagden hun kans om het te breken, maar tot op heden is er niemand in geslaagd. Wie Max al aan het werk zag, kent het spelletje wel waarbij hij de kinderen verbluft met zijn snelheid wanneer hij de figuurtjes maakt. Zal het hem lukken om het record na 13 jaar te laten sneuvelen? Guinness World Records biedt hem deze kans.

Je vindt Max om 9 u. in de tent vóór Keukens Redant in de Hoogstraat of bij slecht weer in de raadzaal van het gemeentehuis.

Datum van het bericht: dinsdag 01 oktober 2019
Nieuwsoverzicht