Naar inhoud

Tienerkampen in de herfstvakantie

Streetart

In de herfstvakantie organiseert de Jeugddienst twee vakantiekampen, onder de naam 10-R werking, rond streetart en stopmotion voor tieners van 10 tot 15 jaar. Inschrijven via ZOEM. Volzet = volzet.

Atelier Stopmotion - maak je eigen animatiefilm

Stopmotion is één van de oudste special effects in de filmwereld, maar ouderwets is de techniek zeker niet. Dankzij digitale camera’s leeft stopmotion weer helemaal op! De deelnemers experimenteren via opdrachten met verschillende animatietechnieken.

Eenmaal de kunst onder de knie, wagen deelnemers zich aan een kort animatiefilmpje op basis van een eigen draaiboek.

Atelier Streetart - de straat is jouw canvas

Door veranderingen aan te brengen in publieke ruimten treden de deelnemers in interactie met de omgeving. Heel belangrijk bij streetart is de originaliteit en de uitdrukkingskracht.

Eerst kammen de deelnemers de straten uit op zoek naar inbreuken en tekorten. Wat linken ze aan het thema ontmoeting? Welke boodschap willen ze brengen? En hoe gaan ze dat doen? Samen brainstormen ze over wat ze willen vertellen. Vervolgens maken ze kennis met een reeks technieken, waarmee ze zelf aan de slag gaan.

Daarna kapen ze de omgeving met allerlei tijdelijke ingrepen waarmee ze de aandacht van de bewoners trekken. Ze leren hoe ze het eindresultaat tot zijn recht kunnen laten komen op foto en vereeuwigen al hun werk met de camera in de hand. Na Atelier Streetart is de omgeving een kritisch canvas geworden!

Wat, waar, wanneer?

Atelier Streetart: maandag 28 en dinsdag 29 oktober van 13.30 tot 16.30 u.
Atelier Stopmotion: woensdag 30 en donderdag 31 oktober van 13.30 tot 16.30 u.
Zaal De Warande boven de bib, Achterstraat 2 in Haaltert

Voor tieners van 10 tot en met 15 jaar
Maximum 15 deelnemers
24 euro per atelier (twee dagen)

Inschrijven per atelier (niet per dag) via ZOEM op www.zoemhaaltert.be

Datum van het bericht: maandag 30 september 2019
Nieuwsoverzicht