Naar inhoud

Proefopstelling project Boekent

Op 24 september 2019 werd een informatievergadering gehouden voor het project Boekent. Hieruit ontstond een denktank om de verkeerssituatie van omgeving Boekent te bespreken en een voorstel voor een proefproject te doen naar het college van burgemeester en schepenen. De proefopstelling zal starten op dinsdag 5 november 2019.

Fase 1: Beernaardstraat

Vanaf de kruispunten Beernaardstraat/Watervoorstraat en Beernaardstraat/Hollestraat zal de Beernaardstraat enkel toegankelijk zijn voor plaatselijk verkeer, fietsers, bromfietsers en speed pedelecs.

Verder gaat de Beernaardstraat over in een landbouwweg met doorgang voor fietsers, bromfietsers en speed pedelecs. Er zal een tractorsas voorzien worden ter hoogte van Beernaardstraat nummer 32.

Deze opstelling zal 2 weken uitgetest worden.

 

Fase 2: Boekentstraat en Watervoorstraat

Alle maatregelen van fase 1 blijven behouden in fase 2.
Volgende maatregelen worden toegevoegd: eenrichtingsverkeer op de Boekentstraat vanaf kruispunt Boekentstraat/Mosveldstraat via Watervoorstraat tot N460.

Deze opstelling zal 4 weken uitgetest worden.

Wij verwachten dat deze proefopstelling een gunstig effect zal hebben voor de veiligheid van fietsers en dat de verkeersleefbaarheid van omgeving Boekent zal verhogen.

Deze proefopstelling nadien geëvalueerd worden. Alle buurtbewoners zullen betrokken worden in de evaluatie.

Dit werd beslist door het college van burgemeester en schepenen op 8 oktober 2019.

Datum van het bericht: woensdag 23 oktober 2019
Nieuwsoverzicht