Naar inhoud

ILvA en Vlaco organiseren gratis infosessies over tuinieren en kippen houden

ilva

Heb je kippen? Of heb je er besteld via het gemeentelijk kippenproject? Groene vingers? Kom dan zeker eens langs op de gratis infosessies, waar experts je graag het hoe en wat uitleggen van kippen houden en tuinieren.

Snoei zonder geknoei

Wanneer: dinsdag 18 februari om 20 u. 
Waar: kantoren ILvA, Industrielaan 18, 9320 Erembodegem

Een Vlaco­lesgever wijdt je in, in de bomenwereld. Je ontdekt hoe een boom is opgebouwd, wat hij nodig heeft en wat hij kan verdragen om je voor snoeiblunders te behoeden. Deze sessie geeft de krijtlijnen weer waar je rekening mee moet houden, als je je aan snoeien wil wagen maar is geen uitgewerkte snoeicursus. Fruitbomen zijn een aparte categorie en komen in deze les niet aan bod.

Urban gardening - thuiskringlopen in de stad

Wanneer: dinsdag 3 maart om 20 u. 
Waar: kantoren ILvA, Industrielaan 18, 9320 Erembodegem

Natuur en tuinen duiken in onze steden tegenwoordig op de gekste plaatsen op: tegen de gevels van kantoorgebouwen, op daken van appartementen, hangend in potten aan plafonds in restaurants, verticaal tegen de gevel van een huis, op verlaten achteraf­hoekjes. De ontstaansredenen van dit ‘stadsgroen’ is vaak van verschillende aard: gezelligheid, decoratie, een bron van voedsel of experiment van een avontuurlijke tuinier. Eén ding hebben ze wel gemeen: ze lokken steevast reacties uit. We tonen je de wildste voorbeelden van urban gardening en de grote variatie aan vaste planten, kruiden, groenten en fruit die je een plek kan geven in de stad. Hoe klein dat plekje ook is... De biologische kringloop in de stad!

Kippen: de verzorging, de huisvesting

Wanneer: dinsdag 10 maart om 20 u. 
Waar: kantoren ILvA, Industrielaan 18, 9320 Erembodegem Kippen zijn prettig gezelschap in je tuin. Ze leggen eieren en helpen bij het verwerken van je organisch afval. Kippen houden is ‘in’. Vooraleer je bezwijkt voor de verleiding moet je beseffen dat kippen ook verzorging vragen. Hoe willen kippen wonen? Wat moeten ze eten? Worden kippen wel eens ziek? Welke kippen kiezen, en waar kan je ze kopen? Een workshop om nieuwe ideeën op te doen en ervaringen uit te wisselen.

Deelnemen? Deelname is gratis, inschrijven is wel noodzakelijk. Voor meer info of in te schrijven voor één of meerdere sessies, contacteer ILvA: 053 85 85 71, infosessie@ilva.be.

Datum van het bericht: zaterdag 01 februari 2020
Nieuwsoverzicht