Naar inhoud

Wegenwerken uitgesteld door corona

wegenwerken haaltert

De coronacrisis treft iedereen. Ook in de sector wegenwerken is verder werken niet altijd mogelijk. Daarom zijn een aantal wegenwerken in Haaltert uitgesteld.

Project Keiberg

Lokaal bestuur Haaltert heeft in samenspraak met de aannemer Wegenwerken De Moor beslist om de riolerings- en wegenwerken tijdelijk stop te zetten. Aangezien bij deze werken te veel fysiek contact nodig is, kunnen de veiligheidsmaatregelen opgelegd door de regering niet gevolgd worden. Bijgevolg worden de werken gestopt tot eind april 2020. Er zal verder bekeken worden of deze periode uitgebreid zal worden. De beslissingen van de regering zijn hiervoor de leidraad.

Het kruispunt Pontweg/Ekentstraat is werfzone en blijft afgesloten voor voertuigen. De voorziene omleiding blijft van kracht. Voor voetgangers en fietsers is er op het kruispunt doorgang mogelijk. De lokale handelaars blijven bereikbaar.

Asfalteringswerken Haaltert

De start van de asfalteringswerken, die gepland was in de tweede helft van maart, in Haaltert zijn uitgesteld.

Belijningen Haaltert

De belijningen van de oversteekplaatsen en suggestiestroken in Denderhoutem gingen niet door op woensdag 18 maart. De firma sloot namelijk op die dag door de coronacrisis. Zodra ze opnieuw opstarten, wordt de belijning in Denderhoutem uitgevoerd.

Technische dienst Haaltert

Ook voor de Technische dienst nam lokaal bestuur Haaltert gepaste maatregelen. De Technische dienst werkt verder en blijft beschikbaar. Maar er wordt in twee ploegen gewerkt, verspreid over de voor- en namiddag. Verplaatsingen van en naar de werf gebeuren in aparte voertuigen.

Ook onze mensen blijven aan het werk. Zie je hen bezig? Geef ook hen eens een duim omhoog.

Datum van het bericht: maandag 23 maart 2020
Nieuwsoverzicht