Naar inhoud

Activiteiten en verhuur afgelast tot en met 31 augustus

de kouter

Alle activiteiten tot en met 31 augustus worden afgelast. Zo bijvoorbeeld de TVO Vertellingen in het Warandepark en de kermis en het vuurwerk van eind augustus in Haaltert.

De gemeentelijke zalen kunnen tot en met 31 augustus niet gebruikt worden door verenigingen. Alle reserveringen voor de zalen worden geannuleerd, met uitzondering van de gemeentelijke sportkampen, zomerscholen en speelpleinwerking.

Sportactiviteiten zoals trainingen of oefenwedstrijden mogen wel buiten doorgaan, maar zonder publiek.
Voor de jeugd (bv. voetbal) gelden afwijkende protocollen, nl. dat ouders hun kinderen mogen begeleiden (Voetbal Vlaanderen). Hou rekening met de protocollen per sporttak.
Verenigingen die sportactiviteiten gepland hadden in de gemeentelijke zalen, kunnen die in de mate van het mogelijke verplaatsen naar de gemeentelijke sportterreinen en/of buitenlocaties van de gemeentelijke gebouwen mits het respecteren van de voor de respectievelijke sport geldende protocollen.

De wekelijkse markten, met uitzondering van gelegenheidsmarkten, kunnen doorgaan. Lokaal bestuur Haaltert volgt daarvoor de federale regels.

Evenementen, activiteiten en organisaties zijn onder andere:

  • fuiven, feesten en dansactiviteiten,
  • optredens, voorstellingen, concerten en bijeenkomsten die voor het publiek toegankelijk zijn in een openbare ruimte, een openbaar gebouw of in een private ruimte of privaat gebouw,
  • DJ-sets of andere acts in de horeca,
  • eetfestijnen, tenzij er met een veilig afhaalsysteem wordt gewerkt,
  • buurtfeesten of buurtbijeenkomsten die verder gaan dan de toegelaten sociale bubbel,
  • kermissen,
  • alle sportwedstrijden met publiek,
  • alle sportwedstrijden op de openbare weg,
  • garageverkopen, gelegenheidsmarkten, handelsbeurzen en ruilbeurzen

Lokaal bestuur Haaltert bepaalt dat alle activiteiten en organisaties met meer dan 10 personen (van 12 jaar of ouder) moeten aangevraagd worden E-loket op www.haaltert.be/e-loket.
Daar moet een scan vanuit de COVID Event Risk Model (www.covideventriskmodel.be) aan toegevoegd worden. Klik hier voor alle info over een veilig evenement aanvragen

Deze maatregelen lopen tot 31 augustus met mogelijkheid tot verlenging.

Massa-evenementen waren eerder al verboden tot en met 31 augustus.

Datum van het bericht: donderdag 30 juli 2020
Nieuwsoverzicht