Naar inhoud

Mondmaskers voor inwoners en leerkrachten

mondmasker

Lokaal bestuur Haaltert biedt alle inwoners ouder dan 12 jaar, leerkrachten en het eigen personeel een gratis herbruikbaar mondmasker aan. 

Het college van burgemeester en schepenen besliste om voor alle inwoners ouder dan 12 jaar, leerkrachten en het eigen personeel herbruikbare mondmaskers te kopen. Wanneer die bedeeld worden, is nog niet bekend. Je hoeft je mondmasker niet te reserveren of zelf af te halen. Je hoort er nog van. 

Eerder werden al andere prioritaire sectoren uit de zorgsector bedeeld via het lokaal bestuur.

De aankoop gebeurt bewust bij Think Pink. 80% van de opbrengst van deze aankoop gaat daardoor naar een goed doel in kader van borstkankerpreventie.
Het zullen drielagige maskers zijn die wasbaar zijn op 60° C en daardoor makkelijk herbruikbaar zijn.

Wanneer mag je ze verwachten? 

Op 22 april besliste het college om de mondmaskers aan te kopen. Die werden meteen besteld. Maar ook veel andere lokale besturen en andere organisaties bestelden bij Think Pink. Daarnaast komen we ook net uit een tekort aan mondmaskers, zowel in België als in het buitenland.

We moeten dus rekening houden met een leveringstermijn en bij Think Pink is dat 15 werkdagen na de administratieve afhandeling. De levering van de Haaltertse mondmaskers zal dus voor de tweede helft van mei zijn. Een precieze leveringsdatum hebben we nog niet.

Na de levering worden, door onze medewerkers, pakketjes per straat en per gezin gemaakt. Vrijwilligers en medewerkers gaan die dan bus-aan-bus bedelen. De praktische uitwerking daarvan wordt momenteel bekeken door onze medewerkers.

Zodra we meer zicht op de timing hebben, wordt die gecommuniceerd.

Ben je wat handig met stof en draad? Dan kan je ook zelf je mondmasker maken. Alle info vind je op www.maakjemondmasker.be.

Waarom mondmaskers voor onze inwoners?

Schepen van Welzijn Lisa Houtman: “Als bestuur kozen we in ons meerjarenplan bewust om in te zetten op gezondheidspreventie. Deze aankoop is een ideale combinatie van preventie en bescherming.”

Burgemeester Veerle Baeyens: “We krijgen signalen dat er een versoepeling aankomt van de coronamaatregelen. Het dragen van een herbruikbaar mondmasker zal onze inwoners een bescherming bieden als ze bijvoorbeeld terug aan het werk gaan. Onze diensten maakten de oefening welke mondmaskers kunnen aangekocht worden. Deze zullen voor de inwoners, ons eigen personeel en leerkrachten ter beschikking gesteld worden.”

Schepen van Cultuur en Lokale Economie Bart Ottoy: “Het is opvallend hoeveel vrijwilligers zich spontaan melden met de vraag of ze in deze uitzonderlijke tijden een handje kunnen toesteken. We doen graag een oproep naar de jeugd- en andere verenigingen om ons lokaal bestuur te helpen met de bedeling. Een eenvoudig seintje aan de dienst volstaat: cultuur@haaltert.be.”

Datum van het bericht: dinsdag 28 april 2020
Nieuwsoverzicht