Naar inhoud

Opnieuw vrijdagsmarkt in Haaltert

Vrijdagsmarkt april 2017 (5)

Op vrijdag 22 mei gaat de wekelijkse markt in Haaltert weer van start, na een tijdelijke stopzetting door de coronamaatregelen! De federale regering laat sinds deze week weer wekelijkse markten toe, weliswaar met de gepaste maatregelen.

De maandagmarkt in Heldergem mocht steeds blijven doorgaan omdat er geen voedingswinkels in de buurt zijn. Maar na een onderbreking van zes weken, mag ook de wekelijkse vrijdagsmarkt in het centrum van Haaltert weer opstarten.

In overleg met de adviesraad Markten werden een aantal maatregelen genomen. 

Meer ruimte

Om alle vaste marktkramers een plaats te kunnen geven en toch meer ruimte tussen de kramen te kunnen laten, wordt de postparking ook ingenomen door de marktkramen. De markt neemt dus meer plaats in dan vroeger.

Bezoekers kunnen niet meer parkeren op de postparking, maar kunnen wel nog terecht op de groene parking daar vlakbij. En natuurlijk ook aan de parkings wat verder aan het gemeentehuis, Sociaal Huis en Centrum De Kouter. Maar met de fiets kan je natuurlijk altijd nog dichter parkeren.

3 ingangen

Met deze uitgebreide oppervlakte van de markt, werd het aantal toegelaten bezoekers voor de markt berekend. Er mogen tegelijk 285 bezoekers op het marktterrein winkelen.

Om dat te kunnen controleren wordt met 3 ingangen gewerkt ter hoogte van:

  1. Groene parking, Achterstraat
  2. Automatenshop, Bruulstraat
  3. Sint-Goriksplein via Hoogstraat

De andere ingangen, bv. aan de Burchtweg, worden afgesloten. De marktbezoekers worden daar gevraagd door te stappen naar één van de ingangen.

Aan de ingangen worden de mensen geteld en kunnen ze bij het binnen- en buitengaan hun handen ontsmetten.

Looprichting

Aan de ingangen van de markt worden de bezoekers ook gewezen op de looprichting doorheen de markt. Je volgt rechts mee langs de kramen en keert langs de andere kant terug. Volg de pijlen en het lint en je kan niet missen.

Voor de kramen worden stippen op de grond geschilderd die je aangeven waar je kan wachten, op voldoende afstand van de andere winkelende Haaltenaren.

Contact met marktkramers

De marktkramers dragen mondmaskers en voor de marktbezoekers raden we mondmaskers aan, maar ze zijn niet verplicht. Wel belangrijk is dat wie zich ziek voelt, thuis blijft!

De afspraak blijft dat geen eigen potjes worden gevuld, zolang de coronamaatregelen gelden. De marktkramer legt de koopwaar op de toonbank. De klant neemt zijn waren en stopt ze zelf in een meegebrachte tas.

Raak zelf niets aan. Zeg aan de verkoper wat je wil, enkel de marktkramers raken hun koopwaar aan. Als je kledij koopt of andere niet-voedingswaren, volg dan de richtlijnen van de verkoper.

Ga enkel naar de kramen waar je iets wil kopen en verlaat de markt meteen na je aankopen.

Datum van het bericht: woensdag 13 mei 2020
Nieuwsoverzicht