Naar inhoud

Elektrisch autodelen nu ook in Haaltert!

Kangoo

Staat jouw (tweede) wagen eigenlijk het grootste deel van de tijd stil? Dan is autodelen vast goedkoper en gemakkelijker voor jou. Een auto enkel wanneer je die nodig hebt. Vanaf nu kan je ook in onze gemeente een deelauto vinden met steun van het Vlaams gewest.

In het kader van de klimaatambities van de gemeente kozen we bovendien bewust voor een elektrische wagen.

Lokaal bestuur Haaltert koos een Renault Kangoo. Dat is een ruime wagen met een grote koffer. Voorlopig staat hij aan de laadpalen voor elektrische wagen op de postparking, Achterstraat 1. Zijn definitieve plaats komt aan de voorkant van het gemeentehuis. Links vooraan, aan het bushokje worden twee parkeerplaatsen gecreëerd voor elektrische wagens met laadpalen. Eén ervan is voor onze deelauto.

Eenvoudig registreren en geen abonnementskosten

Om gebruik te kunnen maken van de elektrische deelwagens van Valckenier Share dien je je enkel te registeren bij het deelsysteem en daarbij een geldig rijbewijs voor te leggen. En wat straffer is: er zijn geen instapkosten of abonnementskosten verbonden aan het systeem!

Als gebruiker betaal je enkel voor het effectief gebruik van de deelwagens. Ook handig: je kan de auto weken vooraf reserveren of op het moment dat je die nodig hebt.

Infosessie in september

De gemeentelijke infosessie voor inwoners zal plaatsvinden op 30 september om 18.30 u. aan en in het gemeentehuis. 
Tijdens dat infomoment wordt het gebruik van de wagens van Valckenier Share uitgelegd en kan je vrijblijvend een testrit maken.

In afwachting van deze infosessie tonen enkele filmpjes op de website www.valckeniershare.be je al hoe eenvoudig het is om je te registeren en een wagen te reserveren.


Alle info op www.haaltert.be/autodelen 

Datum van het bericht: maandag 29 juni 2020
Nieuwsoverzicht