Naar inhoud

Infosessies over deelauto Haaltert

autodelen blauw

In het centrum van Haaltert staat een deelauto. Een Renault Kangoo die iedereen mag gebruiken via het systeem van Valckenier Share. 

Op 22 september kan je een online infosessie volgen over de deelauto en het systeem erachter. Op 30 september een infosessie in en aan het gemeentehuis in Haaltert. Een expert legt je uit hoe het autodeelsysteem werkt, hoe makkelijk en goedkoop het is en antwoordt op al je vragen. Je kan zelfs een gratis proefrit maken in een van de elektrische wagens!

Staat jouw (tweede) wagen eigenlijk het grootste deel van de tijd stil? Dan is autodelen vast goedkoper en gemakkelijker voor jou. Een auto enkel wanneer je die nodig hebt. Vanaf nu kan je ook in onze gemeente een deelauto vinden.

In het kader van de klimaatambities van de gemeente kozen we bovendien bewust voor een elektrische wagen.

Lokaal bestuur Haaltert koos een Renault Kangoo. Dat is een ruime wagen met een grote koffer. Voorlopig staat hij aan de laadpalen voor elektrische wagen op de postparking, Achterstraat 1. Zijn definitieve plaats komt aan de voorkant van het gemeentehuis. Links vooraan, aan het bushokje worden twee parkeerplaatsen gecreëerd voor elektrische wagens met laadpalen. Eén ervan is voor onze deelauto.

Eenvoudig registreren en geen abonnementskosten

Om gebruik te kunnen maken van de elektrische deelwagens van Valckenier Share dien je je enkel te registeren bij het deelsysteem en daarbij een geldig rijbewijs voor te leggen. En wat straffer is: er zijn geen instapkosten of abonnementskosten verbonden aan het systeem!


Als gebruiker betaal je enkel voor het effectief gebruik van de deelwagens. Ook handig: je kan de auto weken vooraf reserveren of op het moment dat je die nodig hebt.

Infosessie in september

Op een infosessie op 30 september organiseren willen we jou overtuigen waarom autodelen ook voor jou een goed idee is. Een expert legt je uit hoe het autodeelsysteem werkt, hoe makkelijk en goedkoop het is en antwoordt op al je vragen. Je kan zelfs een gratis proefrit maken in een van de elektrische wagens!

De infosessie gaat door op woensdag 30 september om 19.30 u. in de raadzaal van het gemeentehuis.
De sessie duurt ongeveer twee uur en aan het einde is er een drankje voorzien.

In afwachting van deze infosessie tonen enkele filmpjes op de website www.valckeniershare.be je al hoe eenvoudig het is om je te registeren en een wagen te reserveren.

Liever de infosessie digitaal?

Dan kan je je alvast inschrijven via deze link en zo de sessie op 22 september volgen om 20 u. Vragen kan je live stellen via de chatfunctie en je krijgt meteen een helder antwoord.


Alle info op www.haaltert.be/autodelen 

Datum van het bericht: dinsdag 22 september 2020
Nieuwsoverzicht