Naar inhoud

Lange voertuigen op recyclageparken

O - ilva

ILvA laat weten dat je met voertuigen, eventueel met aanhangwagen, tussen 8 en 9,5 meter terecht kan op de recyclageparken van Herzele en Erpe-Mere. 

Voertuigen tot 9,5 meter toegelaten in recyclageparken Erpe-Mere en Herzele

Voertuigen langer dan 8 meter en zwaarder dan 7.000 kg zijn niet toegelaten op de ILvA-recyclageparken. Voor bezoekers met een voertuig langer is dan 8 meter, is nu een proefproject uitgewerkt. Vanaf 14 juli 2020 kan je in de recyclageparken Erpe-Mere en Herzele terecht met voertuigen tot 9,5 meter.

De weegbruggen zijn daar aangepast, zodat voertuigen tot die lengte veilig en correct gewogen kunnen worden. Voertuigen langer dan 9,5 meter of zwaarder dan 7.000 kg worden niet toegelaten.

Op alle andere recyclageparken geldt de regel dat voertuigen langer dan 8 meter of zwaarder dan 7.000 kg worden geweigerd. Deze regel is niet nieuw, maar al van in 2005 van toepassing. Een correcte meting op de weegbrug is niet gegarandeerd bij te lange voertuigen. Ook werden sensoren en slagbomen kapot gereden om toch op de weegbrug te kunnen staan. De recente aanpassing aan de infrastructuur zorgt er voor dat voertuigen die niet aan de voorwaarden voldoen worden geweigerd.

Bij heraanleg van een recyclagepark zullen de mogelijkheden bekeken worden om uit te breiden. 

Opgelet, op alle recyclageparken geldt de regel dat het aangevoerde afval ofwel huishoudelijk is, ofwel naar aard en hoeveelheid gelijkaardig is aan huishoudelijk afval.

Datum van het bericht: donderdag 25 juni 2020
Nieuwsoverzicht