Naar inhoud

Federale maatregelen tot eind augustus

corona federaal

De nationale veiligheidsraad nam op 27 juli extra maatregelen. Onze sociale contacten worden opnieuw fors ingeperkt, 'funshoppen' is niet meer mogelijk en het aantal mensen dat een evenement mag bijwonen wordt verlaagd. De maatregelen gingen in op woensdag 29 juli.


Klik hier voor de lokale maatregelen van lokaal bestuur Haaltert die gelden tot en met 31 augustus


De sociale bubbel wordt kleiner

1 gezinsbubbel mag nauwer contact hebben met 5 andere personen (kinderen jonger dan 12 jaar worden niet meegerekend). Deze 5 contacten blijven dezelfde voor 1 maand lang.

Horeca of uitstapje

Een café- of restaurantbezoek kan enkel met je eigen gezin en de 5 extra personen in je bubbel (kinderen jonger dan 12 jaar worden niet meegerekend). In de horeca mag je met maximum 10 personen aan een tafel zitten. Ook een familiebijeenkomst in de tuin of een feestje in een feestzaal valt onder deze maatregel. Dus als je gezin al uit 6 personen bestaat, kunnen er maar 4 personen uit je bubbel mee op restaurant.

Evenementen

Een evenement kan met maximum 100 mensen binnen en maximum 200 mensen buiten. Evenementen mogen niet plaatsvinden tussen 1 uur 's nachts en 6 uur 's morgens.
Op evenementen zijn mondmaskers verplicht.

Zie ook lokale maatregel voor evenementen: in Haaltert geldt dat je voor activiteiten van meer dan 10 personen een aanvraag moet doen.

Thuiswerken

Thuiswerken wordt opnieuw sterk aanbevolen

Sporten kan nog steeds

Hier geldt niet de federale maatregel, maar de lokale maatregel voor Haaltert: trainingen of oefenwedstrijden mogen wel buiten doorgaan, maar zonder publiek.
Voor de jeugd (bv. voetbal) gelden afwijkende protocollen, nl. dat ouders hun kinderen mogen begeleiden (Voetbal Vlaanderen). Hou rekening met de protocollen per sporttak.

Sportkampen, jeugdkampen en speelpleinwerking

Deze mogen blijven doorgaan zoals gepland in de bubbels van maximum 50 personen (inclusief begeleiders).

Winkelen

Je moet opnieuw alleen winkelen en dat voor maximum 30 minuten, tenzij je een afspraak hebt.
Minderjarigen en mensen die hulp nodig hebben, mogen begeleid worden.

Contactopsporing

Registratie is verplicht in de horeca, feestzalen, casino’s en speelautomatenhallen, wellnesscentra, het zwembad en tijdens sportlessen om zo de contactopsporing makkelijker te maken. Je zal dus je naam en contactgegevens moeten doorgeven als je bv. gaat uit eten.


Je vindt alle informatie over de federale maatregelen en antwoorden op allerlei specifieke vragen op: https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/ 

Datum van het bericht: zaterdag 01 augustus 2020
Nieuwsoverzicht