Paul Roelandt

Op de gemeenteraad van 26 februari 2024 werd Paul Roelandt officieel benoemd tot ereburger van Haaltert.

Paul Roelandt is geboren en getogen in Denderhoutem op 31 oktober 1953. Hij kreeg muziek met de paplepel mee en bouwde een mooie carrière uit als zanger, waarmee hij nationale erkenning verkreeg. ‘Neem eens een kind bij de hand’ is zijn bekendste liedje. Het was ook één van de favoriete nummers van Koningin Fabiola. Zij vertelde dit bij Lutgart Simons op Radio 2.

Paul volgde een opleiding tot juwelier, vond de vrouw van zijn leven tijdens een optreden in Zwitserland en vestigde zich in de Molenstraat in Denderhoutem.

Met zijn hit ‘Mijn dorpje’ veroverde hij niet alleen een plekje in de muziekgeschiedenisboeken, maar ook in het collectieve geheugen. ‘Mijn dorpje’ werd een succesnummer in 1978 en wordt nog op diverse festiviteiten meegezongen door de Haaltenaars. “Ik ben blij dat het iets los maakt bij de mensen”, haalde Paul daarover aan. 

Ook als juwelier in Denderhoutem werd Paul een gevestigde waarde in de regio. Zijn steun en enthousiasme bij talloze verenigingen gekend is noemenswaardig. Paul wordt gerespecteerd als gedreven middenstander.

Tijdens Driekoningen 2009 werd hij aangesteld als turfboer. Hij is er nog steeds elke keer opnieuw aanwezig. Ook op vele andere evenementen is Paul als middenstander en inwoner een graag geziene gast. Hij is altijd vol lof over zijn dorp en de gemeente Haaltert en draagt dit ook permanent uit.