Pluktuinen

Verspreid over de verschillende deelgemeenten hebben we pluktuinen aangelegd. In deze pluktuinen kunnen bezoekers gratis zelf hun fruit plukken. Met dit initiatief wil Haaltert tonen dat kiezen voor duurzaamheid ook op een leuke, gezonde én interactieve manier kan. Om de inwoners nog meer te laten genieten van het Haalterts groen zijn er ook picknickbanken geplaatst.

Lokaal bestuur Haaltert wil verder bouwen aan een duurzame, leefbare en aantrekkelijke gemeente. Hierbij is er in het bijzonder aandacht voor kwalitatief openbaar groen. Een voorbeeld hiervan zijn de pluktuinen en picknickbanken.

Sommige pluktuinen zijn pas in 2021 aangeplant. Het kan dus nog even duren voor je volop van het fruit kan genieten.

Locatie van de pluktuinen

De pluktuinen liggen verspreid over de verschillende deelgemeenten. Zo wil het lokaal bestuur overal volwaardige ontmoetingsplekken creëren voor jong en oud.

Overzicht van de pluktuinen:

  • Hondenlosloopweide, Achterstraat 1 (aan de achterkant van de postparking)
  • Pastorietuin Kerksken, Ferd. Van Hoeymissenstraat 6 (op het eind van de parking langs een voetweg)
  • Speeltuin Deeskensveld, Deeskensveld (iets voorbij splitsing met Beernaardstraat)
  • Speeltuin Fonteinstraat, Fonteinstraat (ter hoogte van parking)
  • Speeltuin Kapittelstraat-Langehaagstraat
  • Weide Scheerlinck, Donkerstraat 30 (links van het Sociaal Huis)

Soorten fruit

In de pluktuinen in de hondenlosloopweide en de pastorietuin in Kerksken zijn er hoogstamfruitbomen aangeplant. In de pluktuin in Kerksken staan ook enkele picknickbanken. Ook op weide Scheerlinck staan enkele hoogstam appel- en perenbomen. De fruitbomen op deze locaties zijn al oud genoeg om fruit te dragen. Op de speelpleintjes van het Deeskensveld en de Fonteinstraat staan er fruitbomen en snoephagen met bessen. De snoephagen werden in het voorjaar van 2021 nieuw aangeplant.

Gezonde Gemeente

De pluktuinen kaderen ook binnen het project Gezonde Gemeente Haaltert.