Naar inhoud

Activering

Activering (grote weergave)

Wanneer u recht heeft op maatschappelijke integratie onder de vorm van een leefloon of equivalent leefloon, kunnen de maatschappelijk werkers van het OCMW met u op zoek gaan naar een passende tewerkstelling of opleiding.

Wij kunnen u helpen met tips en tricks voor het solliciteren bij een werkgever. Naast het helpen opstellen van een CV geven wij ook bruikbare informatie over een sollicitatiegesprek.
Het volgen van een opleiding behoort eveneens tot de mogelijkheden. Samen met u zoeken we naar een passende opleiding die, na het slagen van deze opleiding, hoge arbeidskansen biedt.

Verder kan u door het OCMW Haaltert aangeworven worden in het kader van art60§7 van de OCMW-wet. Wanneer u een tewerkstelling art 60§7 positief kan voltooien kan deze uw toekomstige tewerkstellingskansen vergroten. Deze tewerkstelling geeft u de mogelijkheid om werkervaring op te doen, u bij te scholen en arbeidsattitudes te oefenen zodat u uw kansen op een duurzame tewerkstelling verhoogt.

Daarnaast bouwt u uw rechten van de sociale zekerheid op, u zal na een volledig afgeronde tewerkstelling in het kader van art. 60 § 7 (opnieuw) aanspraak kunnen maken op een werkloosheidsuitkering. De duurtijd van deze tewerkstelling is gelijk aan de nodige arbeidsdagen om het recht te openen op deze werkloosheidsuitkeringen

 

 

Praktisch

O.C.M.W.

Sociaal Huis

Donkerstraat 30

9450 Haaltert

tel.: 053 85 86 50

mail: socialedienst@ocmw.haaltert.be , sociaalhuis@haaltert.be