Naar inhoud

Vlaanderen Feest

Vlaanderen feest (grote weergave)

Vlaanderen Feest! is een jaarlijkse campagne van de vzw Vlaanderen-Europa in samenwerking met de Vlaamse overheid. Het heeft tot doel om zoveel mogelijk Vlamingen te sensibiliseren voor de beleving van de Vlaamse feestdag-gedachte en te betrekken bij het Feest van de Vlaamse Gemeenschap door de realisatie van eigentijdse feestelijkheden rond 11 juli.

Bestel je feestcheques!

Organiseer je een gezellig buurtfeest, een lezing in het kader van de Vlaamse feestdag of gewoon een straatbarbecue op 28 of 29 juni 2019, of in de Vlaamse feestweek van donderdag 4 t.e.m. donderdag 11 juli 2019? Dan kan je daarmee organisatiepartner worden voor Vlaanderen Feest en zo in aanmerking komen voor een feestcheque tot 175 euro. Vanaf 11 maart zijn de aanvraagformulieren beschikbaar op www.vlaanderenfeest.eu. Je vindt daar ook alle informatie en voorwaarden terug.

Voor de extra subsidie van de gemeente mag je activiteit NIET doorgaan op 30 juni 2019!

De periode om ofwel met een lokaal initiatief ofwel met een -via de lokale overheid geselecteerd- gemeentelijk of stedelijke evenement te kandideren voor Vlaanderen Feest! 2019 wordt geopend vanaf 11 maart 2019.

Alle formulieren om een aanvraag in te dienen plus alle bijbehorende toelichtingen over wat u als potentiële organisator moet weten en doen, zal vanaf dan beschikbaar zijn. Eerder kandideren is niet mogelijk.

Extra subsidie

De gemeente bekijkt elk jaar of er budget is om een extra subsidie toe te kennen aan een lokaal initiatief. 

Waarvoor kan je een subsidie aanvragen?

Kosten voor de huur van een zaal, materiaal, artiesten, … komen in aanmerking. Kosten voor eten en drinken niet. Opgelet, het aantal cheques is beperkt: wacht niet te lang om je aanvraag in te dienen want op = op. Los van de subsidie vanuit Vlaanderen, kan je bij het gemeentebestuur ook een aanvraag voor een subsidie doen. Vul daarvoor het formulier ‘Aanvraagformulier burenfeesten i.h.k.v. Vlaanderen Feest’ in op www.haaltert.be/e-loket. Voorwaarde voor deze subsidie is dat jullie activiteit niet op 30 juni doorgaat.

11-daagse

Vlaanderen Feest! brengt voor het Feest van de Vlaamse Gemeenschap elk jaar een 11-daagse op gang met eigentijdse activiteiten voor een breed publiek. De campagne wil er zo toe bijdragen om bewuster Vlaming-zijn in de open wereld van vandaag te stimuleren, samenhorigheid en samenhang binnen de Vlaamse samenleving te versterken en reflectie aan te scherpen over verleden, heden en toekomst van Vlaanderen en de Vlaamse Gemeenschap.

Vlaanderen Feest! waaiert elk jaar open als een ‘feestival’ van geanimeerd gemeenschapsleven rond de Vlaamse feestdag, met 11 juli zelf als orgelpunt. Gemeente- en stadsbesturen, lokale cultuurraden en 11-julicomités, maar ook verenigingen, buurtcomités en bewonersgroeperingen stofferen de campagne als organisatiepartners met honderden grote en kleine activiteiten overal in Vlaanderen: van grote stadsevenementen tot gezellige straatinitiatieven.

 

Vlaanderen Feest! komt tot stand op initiatief van de vzw Vlaanderen-Europa in samenwerking met de Vlaamse overheid.

Je aanvraag indienen kan via de website van Vlaanderen Feest

Praktisch

Dienst cultuur

Gemeentehuis
Hoogstraat 41
9450 Haaltert

053 85 86 34

cultuur@haaltert.be

 

OPENINGSUREN

maandag

9 - 12 uur

dinsdag

9 - 12 uur
woensdag 9 - 12 uur
13.30 - 16 uur
donderdag

9 - 12 uur
13.30 - 16 uur
18 - 20 uur

vrijdag

9 - 12 uur

tel. 053/85.86.34