Naar inhoud

Vlaanderen Feest

Vlaanderen feest (grote weergave)

Vlaanderen Feest! is een jaarlijkse campagne van de vzw Vlaanderen-Europa in samenwerking met de Vlaamse overheid. Het heeft tot doel om zoveel mogelijk Vlamingen te sensibiliseren voor de beleving van de Vlaamse feestdag-gedachte en te betrekken bij het Feest van de Vlaamse Gemeenschap door de realisatie van eigentijdse feestelijkheden rond 11 juli.

Zelf iets organiseren?

De periode om ofwel met een lokaal initiatief ofwel met een -via de lokale overheid geselecteerd- gemeentelijk of stedelijke evenement te kandideren voor Vlaanderen Feest! 2019 wordt geopend vanaf 11 maart 2019.

Alle formulieren om een aanvraag in te dienen plus alle bijbehorende toelichtingen over wat u als potentiële organisator moet weten en doen, zal vanaf dan beschikbaar zijn. Eerder kandideren is niet mogelijk.

Extra subsidie

De gemeente bekijkt elk jaar of er budget is om een extra subsidie toe te kennen aan een lokaal initiatief. Je vindt hierover tijdig meer info terug in het infoblad en op de website. Hierop wordt ook vermeld hoe je de aanvraag kan indienen.

11-daagse

Vlaanderen Feest! brengt voor het Feest van de Vlaamse Gemeenschap elk jaar een 11-daagse op gang met eigentijdse activiteiten voor een breed publiek. De campagne wil er zo toe bijdragen om bewuster Vlaming-zijn in de open wereld van vandaag te stimuleren, samenhorigheid en samenhang binnen de Vlaamse samenleving te versterken en reflectie aan te scherpen over verleden, heden en toekomst van Vlaanderen en de Vlaamse Gemeenschap.

‘Feestival rond 11 juli’

Vlaanderen Feest! waaiert elk jaar open als een ‘feestival’ van geanimeerd gemeenschapsleven rond de Vlaamse feestdag, met 11 juli zelf als orgelpunt. Gemeente- en stadsbesturen, lokale cultuurraden en 11-julicomités, maar ook verenigingen, buurtcomités en bewonersgroeperingen stofferen de campagne als organisatiepartners met honderden grote en kleine activiteiten overal in Vlaanderen: van grote stadsevenementen tot gezellige straatinitiatieven.

 

Vlaanderen Feest! komt tot stand op initiatief van de vzw Vlaanderen-Europa in samenwerking met de Vlaamse overheid.

Je aanvraag indienen kan via de website van Vlaanderen Feest

Praktisch

Dienst cultuur

Gemeentehuis
Hoogstraat 41
9450 Haaltert

053 85 86 34

cultuur@haaltert.be

 

OPENINGSUREN

maandag

9 - 12 uur

dinsdag

9 - 12 uur
woensdag 9 - 12 uur
13.30 - 16 uur
donderdag

9 - 12 uur
13.30 - 16 uur
18 - 20 uur

vrijdag

9 - 12 uur

tel. 053/85.86.34