Naar inhoud

Aristocat Kerksken, Dierenasiel Ninove en Monsieur Grave

kat (grote weergave)

Aristocat

Aristocat vangt gevonden of achtergelaten kittens en zwerfkatten op. Ze verzorgen ze in een huiselijke sfeer en kijken voor latere adoptie.

Aristocat zoekt …
Een opvang in goede banen leiden, kost heel wat. Daarom zoeken ze mensen die hen willen steunen. Dit kunnen vrijwilligers zijn die dingen maken en verkopen ten voordele van de opvang, mensen die meehelpen op rommelmarkten, materiaal/voeding schenken, bedrijven die hun werking willen sponsoren, vrijwilligers die bij grote drukte poezen willen vervoeren van en naar de dierenarts, willen helpen bij inzamelacties in verschillende dierenwinkels, … Kortom: alle hulp is welkom! Neem een kijkje op de Facebookpagina van Aristocat, waar regelmatig poezen en kittens ter adoptie opstaan. Of word meter/peter van een kitten. 

Chiplezers
Als gevonden dieren gechipt zijn, kan de eigenaar snel verwittigd worden. Het gemeentebestuur kocht twee chiplezers aan, waarvan 1 voor Aristocat.

Aristocat, Bergstraat 112 0468 12 53 42

---

Dierenasiel Ninove vzw

Gemeente Haaltert, Denderleeuw en de gezamenlijke politiezone werken voor andere dieren nauw samen met het dierenasiel in Ninove. Behalve vrijwilligers en schenkingen hebben ze ook nood aan hondenwandelaars. Op hun Facebookpagina vind je meer informatie over de aanwezige dieren, evenementen, …

Dierenasiel Ninove VZW, Kerkveld 29 in Denderwindeke 054 32 16 79, dierenasielninove@hotmail.com

---

Monsieur Grave

Bij Monsieur Gustave ligt de focus voornamelijk op preventie. Voorkomen dat dieren in het asiel terechtkomen. Jaarlijks belanden er nog steeds meer dan 50 000 dieren in onze Belgische asielen. Hier vind je ook FlocRescue.

FLOC Rescue, Finding Local Caretakers Noodopvang

Met Floc Rescue willen ze tijdens de COVID-19 periode eigenaars van een huisdier te hulp schieten die omwille van de crisis tijdelijk zelf niet of moeilijk voor hun huisdier kunnen zorgen. 
Voor wie?
  • Je bent een huisdiereigenaar en je hebt niemand in jouw vriendenkring of familie die voor jouw dier kan zorgen en je hebt niet voldoende financiële middelen om betaalde opvang te voorzien? We gaan voor jou op zoek naar een vrijwilliger die je uit de nood helpt tijdens deze periode. Indien je zelf ziek bent, kan je dier tijdelijk terecht bij onze opvanggezinnen.
  • Je bent actief in de zorgsector en je kan hulp gebruiken bij de zorgen voor je huisdier? We gaan voor jou op zoek naar één van onze partners die aan een sterk gereduceerd tarief je hun service willen aanbieden. 

https://www.monsieurgustave.be/

Praktisch

Leefmilieu en Landbouw

Gemeentehuis
Hoogstraat 41
9450 Haaltert


053 85 86 05
fax. 053 85 86 21

leefmilieu@haaltert.be

OPENINGSUREN OP AFSPRAAK

maandag
dinsdag
woensdag

9 - 12 u.
14 - 16 u.
donderdag

14 - 19 u.

vrijdag

9 - 12 u.