Naar inhoud

Sluikstorten

Meld sluikstorten aan de politie (wijkagenten).

Het achterlaten, opslaan of storten van afval op een plaats (zelfs op privé-eigendom) of op een manier die niet aan het politiereglement voldoet, is sluikstorten. Hieronder vind je enkele voorbeelden van sluikstorten, waar je misschien niet direct aan dacht.

  • Het dumpen van je huishoudelijke afval in de afvalkorven op openbare plaatsen is niet toegelaten. Die afvalkorven zijn er enkel voor op die openbare plaatsen ontstaan afval, met de bedoeling zwerfvuil te vermijden. Je kan er dus wel gerust je drankblikje, frietpakje of snoepverpakking in kwijt, maar je riskeert een serieuze boete wanneer je er een plastic zak met bijvoorbeeld keukenafval in probeert achter te laten.
  • Rioolputten zijn geen afvoerkanalen voor veegvuil en zeker niet voor frituurolie e.d. Frituurolie is klein gevaarlijk afval en hoort thuis in de milieubox. Je kan oliën inleveren op het containerpark.
  • Indien de intercommunale je afval aan je deur laat staan, bijvoorbeeld een huisvuilzak zonder sticker moet je die dezelfde dag nog terug binnen zetten. Wat langer dan de ophaaldag blijft buiten staan, is een sluikstort. Hetzelfde geldt voor wat al te vroeg (vóór 19 u., de avond vóór de ophaaldag) buiten gezet werd.
  • Het is ten allen tijde verboden enig afval achter te laten voor de toegangspoorten van het containerpark, wanneer het bijvoorbeeld gesloten zou zijn. Het is ook niet toegelaten iets over de omheining van het containerpark te gooien. Dat wordt ook gelijkgesteld met sluikstorten.


Sluikstorten worden doorgegeven aan de politie die proces-verbaal opmaakt. Het sluikstort wordt vervolgens op kosten van de overtreder opgeruimd. Die kosten kunnen hoog oplopen. Daarnaast kan de overtreder ook nog eens veroordeeld worden tot een bijkomende boete of een gevangenisstraf.

Praktisch

Openbare werken en verkeer

Gemeentehuis
Hoogstraat 41
9450 Haaltert

053 85 86 07

openbarewerken@haaltert.be

 

OPENINGSUREN

maandag

9 - 12 uur

dinsdag

9 - 12 uur
woensdag 9 - 12 uur
13.30 - 16 uur

donderdag

9 - 12 uur
13.30 - 16 uur
18 - 20 uur

vrijdag

9 - 12 uur