Naar inhoud

Containertjes voor injectienaalden

Naaldcontainer (grote weergave)

 

Containertjes voor injectienaalden door ILvA-gemeenten

gratis ter beschikking gesteld aan diabetici en andere gebruikers.

 

Injectienaalden die niet correct worden weggegooid kunnen gevaarlijk zijn. Ze kunnen leiden tot prikongevallen bij de laders of bij het containerparkpersoneel als ze op een niet-beschermde manier worden aangeboden.

 

Het is nochtans wettelijk verplicht injectienaalden aan te bieden in speciale naaldcontainertjes. Sommige patiënten nemen deze verplichting echter niet zo nauw en gebruiken onveilige middelen. Sommigen stoppen de naalden zelfs volledig onbeschermd in de gele huisvuilzak.

 

Om de veiligheid van het personeel te verbeteren, wil ILvA het gebruik van de naaldcontainers bevorderen. Bovendien wordt het gratis verstrekken van deze gele naaldcontainertjes aangemoedigd door de Vlaamse overheid als een sociale tegemoetkoming voor wie deze beperkte, maar wezenlijke uitgave nog als last bovenop zijn of haar ziekte moet nemen.

 

ILvA heeft daarom 3.000 naaldcontainers aangekocht voor zijn geïnteresseerde gemeentebesturen, die hiervoor de gratis bedeling verzorgen. Concreet zijn er naaldcontainertjes besteld voor de 14 ILvA-gemeenten: Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Galmaarden, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Kluisbergen, Lede, Liedekerke, Ninove, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem.

 

Een gevuld naaldcontainertje moet in het containerpark worden afgeleverd en hoort bij het KGA. Opgelet: ruilen voor een nieuw leeg containertje is op het containerpark echter niet mogelijk. ILvA verdeelt deze zelf niet aan particulieren.

 

Informeer ernaar bij uw gemeente of u in aanmerking komt voor een gratis afhaling van een naaldcontainertje, en waar u hiervoor terecht kan.

 

Praktisch

Leefmilieu en Landbouw

Gemeentehuis
Hoogstraat 41
9450 Haaltert


053 85 86 05
fax. 053 85 86 21

leefmilieu@haaltert.be

OPENINGSUREN OP AFSPRAAK

maandag
dinsdag
woensdag

9 - 12 u.
14 - 16 u.
donderdag

14 - 19 u.

vrijdag

9 - 12 u.