Reflecterend huisnummer

Een duidelijk en leesbaar huisnummer kan van levensbelang zijn! Niet enkel de postbode en pakjesdiensten zijn ermee gebaat, maar ze zijn noodzakelijk voor de hulpdiensten. En dan is een reflecterend huisnummer de beste optie. Want zelfs in het donker is je huisnummer dan goed zichtbaar. Teken nu in op de groepsaankoop van reflecterende huisnummers van lokaal bestuur Haaltert. 

Door zoveel mogelijk inwoners aan te zetten om duidelijke en reflecterende huisnummers aan te brengen aan hun woningen, kan kostbare tijd gewonnen worden doordat de hulpverlening sneller ter plaatse kan komen en kunnen de pakjesdiensten efficiënter werken. Het zorgt ook voor meer uniformiteit en herkenbaarheid van de huisnummering.

Bestel ze voor je eigen huis en/of voor dat van je ouders, kinderen, … 

Wanneer?

De groepsaankoop van 2023 is afgesloten. 
In 2024 plannen we een volgende groepsaankoop in. Hou Mahazine in de gaten voor de nieuwe oproep. 

Afhalen

Na enkele weken kan je jouw huisnummer komen afhalen aan de onthaalbalie van het gemeentehuis. We houden je daarvan op de hoogte via mail. 


Ben ik verplicht om het reflecterend huisnummer te gebruiken?

Je bent niet verplicht om het reflecterend huisnummer te bestellen en te gebruiken. Bestel je wél een reflecterende huisnummer? Dan verwachten we dat je dit ook gebruikt.

Hoe en waar moet ik het reflecterend huisnummer bevestigen?

Je kunt het huisnummer bevestigen op de voorgevel of op de brievenbus, naargelang de zichtbaarheid en leesbaarheid vanaf de openbare weg.

Je kan deze op 3 verschillende manieren vastmaken:

  • Verlijmen op het oppervlak
  • Met dubbelzijdige tape kleven (afmeting 105x65mm)
  • Met boorgaatjes vastschroeven (bv. 2 gaatjes)

Wat met mijn huidige huisnummer?

Je eigen, originele huisnummer mag uiteraard blijven hangen. Is je huisnummer niet meer goed leesbaar, verouderd of te ver van de straatkant geplaatst? Dan kan je het best verwijderen.

Wat moet ik doen als ik mijn woning of gebouw huur?

Ben je huurder of gebruiker van een gebouw? Bespreek dan onderling met de eigenaar over de bestelling en plaatsing van het reflecterend huisnummer.

Ook gebouwen die bestemd zijn voor administratief, commercieel en industrieel gebruik kunnen een reflecterend huisnummer bestellen, zelfs als ze geen woning bevatten.