Repair café

Soms gooien we onze spullen net iets te snel weg, omdat we niet weten hoe we ze kunnen repareren. Daarom willen we in Haaltert een Repair Café organiseren waar inwoners die hun spullen willen herstellen vrijwilligers ontmoeten die hen daarbij kunnen helpen.

Repair café in Haaltert

Tijdens zo’n Repair Café helpen de vrijwilligers je niet alleen om je voorwerpen te herstellen, maar delen ze ook hun gereedschap, reparatiekennis, ervaringen én passie voor het herstellen. Welke voorwerpen je op ons Repair Café kan laten herstellen, hangt af van de kennis en ervaring van de lokale vrijwilligers: fietsen, kledij, kleine elektrische toestellen zoals stofzuigers en mixers, computers, …

Door onze spullen wat vaker te herstellen in plaats van ze weg te gooien, doen we niet alleen onze portemonnee een groot plezier, maar ook het milieu. Want door onze afvalberg te verkleinen, neemt ook onze CO²-uitstoot af. Zo zorgen we voor een leefbare planeet, nu en in de toekomst.

Niets dan voordelen dus. Alleen hebben we wel jouw hulp nodig. Want zonder herstellers natuurlijk geen Repair Café. 

Vrijwilligers gezocht

Ben je hobby-hersteller en wil je je graag inzetten als vrijwilliger op ons Repair Café? Laat het ons weten via het e-loketformulier onderaan deze pagina. We nemen daarna contact met je op.

Voor vragen of hulp bij je inschrijving kan je terecht bij dienst Cultuur op 053 85 86 34 of via cultuur@haaltert.be.