Rijrichting rond kerk Kerksken aangepast

Momenteel loopt op Kerkskendorp een proefproject waarbij de circulatie van Kerkskendorp gewijzigd werd. Nu rijd je het dorp in langs Kerkskendorp en terug uit via de Ferdinand van Hoeymissenstraat. Het is wel opletten aan de parkeerplaatsen.

Momenteel loopt op Kerkskendorp een proefproject waarbij de circulatie van Kerkskendorp gewijzigd werd. Kerksendorp was al een eenrichtingsstraat, maar op vraag van de bewoners werd de rijrichting omgekeerd. 

Nieuwe rijrichting rond de kerk van Kerksken

Je rijdt Kerkskendorp op ter hoogte van 't Fijnproevertje, zo kan je rond de kerk rijden naar de Ferdinand van Hoeymissenstraat. 

Let op: Tijdens het proefproject blijft de richting van de bestaande parkeerplaatsen achter de kerk ongewijzigd, wat voor enige hinder kan zorgen tijdens het parkeren. Wanneer het project als positief wordt geƫvalueerd en definitief wordt ingevoerd, worden de parkeerplaatsen aangepast in functie van de nieuwe rijrichting.

Proefproject

Het proefproject startte begin juni 2023 en duurt 1 jaar. Binnen deze periode wordt regelmatig verkeersonderzoek uitgevoerd en zo nodig wordt de verkeerssituatie bijgestuurd.

Waarom dit proefproject? 

Vroeger was de rijrichting omgekeerd. Je reed de N460 op ter hoogte van 't Fijnproevertje waardoor je rekening moest houden met verkeer uit de beide richtingen van de N460 en verkeer vanuit de Hollestraat. 

De nieuwe uitrit aan de Ferdinand van Hoeymissenstraat is makkelijker en veiliger.