RUP Warande

Lokaal bestuur Haaltert organiseert een infosessie en participatiemoment om een ruimtelijk uitvoeringsplan, RUP, voor de omgeving van het Warandepark. Tussen 24 september en 26 november kan je de start- en procesnota inkijken en je opmerkingen doorgeven. 

Wat is een RUP? 

Een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) is een plan waarmee de overheid voor een bepaald gebied de bestemming vastlegt. Een RUP legt onder andere vast: 

  • welke activiteiten er mogen plaatsvinden;
  • waar gebouwd mag worden en aan welke stedenbouwkundige voorschriften huizen en constructies in een bepaalde zone moet voldoen;
  • hoe een bepaald gebied ingericht en beheerd moet worden.

Op basis van de stedenbouwkundige voorschriften die zijn opgenomen in het RUP, kunnen omgevingsvergunningen afgeleverd worden.

RUP De Warande

Het RUP omvat het Warandepark, de gebouwen van de bib en de academie, de groene parking naast het park en het pleintje voor de bib.

Het RUP komt er nu omdat lokaal bestuur Haaltert er graag een vrijetijdshuis wil uitbouwen bij de bib en de academie. Het nieuwe vrijetijdshuis moet een echte ontmoetingsplaats worden. De bib zou er meer ruimte krijgen voor leeshoekjes en een leesterras, dienst Cultuur zou er een plaats krijgen en het toeristisch infopunt kan er uitgebreid worden. 

Startnota en procesnota inkijken

Lokaal bestuur Haaltert organiseert van 24 september tot en met 26 november 2021 een publieke raadpleging over het RUP Warande. In die periode kan je de start- en procesnota inkijken. Onderaan deze pagina kan je de 2 documenten downloaden. Je kan ze ook op papier bij team Omgeving in het gemeentehuis inkijken. Maak daarvoor een afspraak op 053 85 86 06.

In de startnota krijg je de details van de afbakening van het plangebied, de doelstellingen van het plan en de mogelijke milieueffecten.

Op die 2 documenten kan je opmerkingen indienen, ten laatste op 26 november 2021

Stuur je opmerkingen: 
•    aangetekend per post naar lokaal bestuur Haaltert, team Omgeving, Hoogstraat 41, 9450 Haaltert
•    via afgifte op het gemeentehuis tegen ontvangstbewijs 
•    via e-mail op omgeving@haaltert.be  

Infosessie en participatiemoment

Je kan deelnemen aan een infosessie en participatiemoment op maandag 4 oktober 2021 om 19u30 in de zaal boven de bibliotheek van Haaltert, Achterstraat 2 in Haaltert. 

Klik hier om je in te schrijven voor het participatiemoment