Naar inhoud

Strafregister en vergunningen

Bij de dienst strafregister kan men terecht voor de volgende zaken:

 

 • Aanvraag en aflevering van een uittreksel uit het strafregister.(bewijs van goed gedrag en zeden)
  Het uittreksel uit het strafregister wordt aan de aanvrager afgegeven op vertoon van de identiteitskaart (en na het invullen van een formulier) en verschilt naargelang de soort van activiteit waarvoor het wordt aangevraagd. Het uittreksel van het strafregister kan ook online worden aangevraagd via ons e-loket.

Voor de uitoefening van een activiteit die onder opvoeding, psychologische, medische of sociale begeleiding, hulpverlening aan de jeugd, kinderbescherming en animatie of begeleiding van minderjarigen valt, wordt een model 2 afgeleverd.

Voor de overige activiteiten een model 1. Een model 1 bestaat uit twee categorieën: model 1 - art 595 Sv en model 1 - art 596.1 Sv. Het model 1 - art 596.1 Sv.,wordt afgeleverd voor een bepaald aantal activiteiten waaronder wapenvergunningen, vervoer over de weg, bewaking... 

 

 • Moraliteitsattest
  Dit attest bevestigt dat de persoon die het attest aanvraagt bij de uitbating van een drankgelegenheid (café en/of restaurant) of slijterij mag betrokken worden.

 

 • Vergunning voor het schenken van gegiste en sterke dranken
  Wie in een drankgelegenheid (slijterij) en/of restaurant sterke dranken willen schenken, heeft hiervoor een vergunning nodig. Voor gegiste dranken is er geen vergunning vereist, indien ze in een restaurant enkel geserveerd worden bij de maaltijd.
  Voor meer info hierover kan je terecht bij de dienst strafregister.

 

Praktisch

Burgerzaken

Rijbewijzen & Strafregister

Gemeentehuis
Hoogstraat 41
9450 Haaltert


053 85 86 01

rijbewijzen-strafregister@haaltert.be

OPENINGSUREN OP AFSPRAAK

maandag
dinsdag
woensdag

9 - 12 u.
14 - 16 u.

donderdag

14 - 19 u.

vrijdag

9 - 12 u.