Streekproducten

Hieronder vind je een overzicht van onze streekproducten. Bied jij een lokaal hoeve- of streekproduct aan? Of ken jij zelf iemand die bv. fruit van zijn boomgaard verkoopt, honing aanbiedt, aardappelen verkoopt, …? Ook dat zijn streekproducten. Laat het weten aan de dienst Lokale Economie.

Benieuwd naar wat Haaltert lokaal te bieden heeft?

Klepken

Klepken is een lokaal bier dat voor het eerst gebrouwen werd op 11 november 2018. De 10 wielervrienden die aan de oorsprong ervan staan, kozen voor de naam Klepken als verwijzing naar de wielersport. Een "klepken" is namelijk een ander woord voor het hoofddeksel van een wielrenner. Dit amberkleurig bier is 6,2% AlcVol.

Meer info op? Klik hier

De Koepoort

Ambachtelijke grijze boerenkop, enig in de streek en door Vlam erkend als Vlaams streekproduct

Bruulstraat 2, 9450 Haaltert
053 84 91 09, info@dekoepoort.bewww.dekoepoort.be

Brewing Rebels

2 rebelse Beer & Foodliefhebbers die hun passie voor smaak en bier wilden delen met de wereld en daarom zelf aan het brouwen sloegen.

Koekelberg 47, 9450 Denderhoutem
0472 41 19 2, Brewingrebels@gmail.comhttps://www.facebook.com/BrewingRebels 

Innova

Hier brouwt men originele en gedurfde speciaalbieren. Zin in een op en top Haalterts bier?  Dan kan je deze ook elke zaterdag ter plaatste komen degusteren in ons proeflokaal in de Wypenstalstraat 1.

Wypenstalstraat 1, 9450 Haaltert
0468 33 61 21, jborloo@innovabrewery.bewww.innovabrewery.be

Cinderella

Cinderella verkoopt handgemaakte creaties met een verhaal, ‘gekaste erwten’, … en nog zoveel meer. Tevens is zij een verzamelpunt voor Tante Pollepel, die je moestuinoogst verwerkt van confituur tot appelmoes of siroop. Het is ook een depot voor 'De Kollebloem', dit is een bio-dynamische boerderij, die hier elke dinsdag hun groenten-fruit-brood en aardappelpakketten leveren.

Nieuwstraat 25, 9450 Denderhoutem
https://www.facebook.com/cinderellasstories

De Bosschelle

Laurens verwerkt schapenmelk tot kaas, ook voor heerlijk lamsvlees of schapenmelkijsje kan je er terecht.

Teerlinkstraat 35, 9450 Denderhoutem
www.onlinehoevewinkel.be

Trejensen Tripel

De brouwers zijn vier jeugdvrienden uit Terjoden. Trejensen Tripel met streekeigen hop wordt gebrouwen in Brouwerij De Graal in Brakel. Het bier heeft een alcoholgehalte van 7.8 procent en is een zachte, volmondige tripel die door zijn lichtbittere afdronk een breed publiek bekoort.

Mangini

Het café heeft met ‘Mangini’ een eigen bier. Het is een goudblond en smaakvol degustatiebier van hoge gisting met een mooie balans tussen bitterheid en fruitigheid. “Ik ben naar West-Vlaanderen getrokken om het bier te laten maken. Daardoor is de smaak verschillend van andere streekbieren.

Baratom Blond

De vereniging ‘Baratom’ heeft een eigen ‘Baratom’-bier gelanceerd. De Baratom-leden beschrijven hun ‘Baratom Blond’ als een elegant en blond biertje, niet te zwaar, maar ook niet te licht (6,5%), met een fruitige toets en frisse hoparoma’s.

Lutjantjes

Vzw de jeugd van Lut en Jan

De Braven Tripel

De Braven Tripel kent zijn oorsprong in Haaltert. Vader en zoon Van den Steen droomden van hun eigen bier, na enkele keren proef brouwen, besloten ze nen Braven te gaan brouwen. Een uniek degustatiebier – een goudgele tripel – met een fruitige neus en een volmondige afdronk. Nen Braven is een allemansvriend, een plezierbier, vakkundig gebrouwen met enkel natuurlijke ingrediënten. De goudgele kleur en het alcoholpercentage van 7,7% laat je watertanden alvorens de eerste slok.

Azacca Bastard - Brewing Rebels

2 rebelse Beer & Foodliefhebbers die hun passie voor smaak en bier wilden delen met de wereld. Azacca Bastard is het eerste bier van Brewing Rebels en is een fris donkerblond biertje van 6,5 graden dat een aroma van tropisch fruit en citrusvruchten bevat. Het is een leuke doordrinker die niet te complex is, maar toch vernieuwend en een leuke aanvulling is in het Belgisch bierpatrimonium. 

Benieuwd naar meer streekproducten? Klik hier