Warme dagen, tijd voor - ’T Snoeperke

“Kijk de ijsman is daar”, Thomas van ijskar ’T Snoeperke is een echte BH (Bekende Haaltenaar), toch als je het aan de Haaltertse kinderen vraagt. Met zijn twee ijskarren rijden Thomas en zijn team door onze verschillende deelgemeenten.

Er was eens … hoe het begon
“Het is geen grap. Ik ben in 2021 gestart op 1 april. Net voor de lockdown kreeg ik zware hartproblemen en moest ik noodgedwongen stoppen met mijn vorige job. Ik volgde een traject bij een loopbaancoach met dit als resultaat.”

Een “specialleke” uit de carrière
“Als ijsman zie je heel wat mensen tijdens je ronde. Maar voor sommige mensen ben ik het enige contact, omdat ze bijvoorbeeld minder mobiel zijn. Dan bel ik even aan en breng hen hun ijsje. Het is leuk om de lach op hun gezicht te zien en je krijgt er veel dankbaarheid voor terug.”

Nog een laatste tip
“In onze ijskar bieden we telkens 5 vaste en 3 wisselende smaken aan om mensen te verrassen. We vinden het ook belangrijk om een inclusief verhaal te brengen. Daarom hebben we daarbovenop nog ijs voor mensen die allergisch zijn aan lactose of kampen met diabetes.”

0497 53 43 99
Facebook - T Snoeperke