Ter Heydenpad

De parochie Terjoden, plaatselijk ‘Terheijen’ genoemd, behoorde tot 1976 toe aan de gemeente Erembodegem. Bij de fusie van de gemeentes in 1977 kwam een deel van Terjoden bij Haaltert. De benaming ‘ter joden’ vindt men al terug in 14de eeuwse renteboeken en het Hof Ter Heyden was er een belangrijke hoeve.

De wandeling start en eindigt aan het station van Haaltert. De route van 6.8 km loopt via Eiland, het geboortebos, via een landbouwweg naar het gehucht Vondelen. Een baken in het landschap is de immense lindeboom, op het kruispunt van verschillende paadjes.

De route vervolgt door het natuurgebied De Keelman waar de Eilandbeek zich als een groen lint door het landschap slingert. Deze vruchtbare kouter wordt door de drukke expressweg doormidden gesneden. De rust van de natuur staat in schril contrast met de snelheid van het verkeer.

Het einde van de route brengt je alvorens te eindigen aan het station, nog voorbij het beeld Den Kaatser van Wienke Besard op het Driesplein, het kaatsplein van Haaltert.

Heb je de route liever op papier?

Je kan de wandelroute gratis afhalen in één van onze toeristische infopunten.