Uitbreiding blauwe zone in Ede

De blauwe zone in de buurt rond het station van Ede wordt uitgebreid. Ook de omringende buurtparkings rond het station werden in dit project meegenomen. Deze maatregel zal ervoor zorgen dat de bewoners van Ede makkelijk parkeerplaats vlakbij hun huis vinden.

Voordelen voor de buurtbewoners

  • Meer parkeerplaats voor jou in de directe omgeving van je woning.
  • Familie en vrienden kunnen veilig en dicht bij jouw woning een parkeerplaats vinden.
  • Pendelaars kunnen niet langer gebruik maken de omringende buurtparkings.
  • Het gebied is niet langer één grote parking, waardoor er plaats vrij komt om op termijn deze ruimtes te vergroenen en zo aangenamer en leefbaarder te maken.

De plaatsen waar de nieuwe borden van de blauwe zone zullen komen, kan je bekijken in het politiereglement onderaan deze pagina. 

Nieuw reglement voor bewonerskaarten

Op 17 december 2020 keurde de gemeenteraad een nieuw reglement voor bewonerskaarten goed. Dat reglement gaat in op 1 januari 2021. 

Klik hier voor alle informatie over het nieuwe reglement bewonerskaarten 

 

Bewonerskaart voor 2021

De bestaande bewonerskaarten zijn nog geldig tot 31 december 2020. Vanaf 1 januari 2021 moet je dus een nieuwe kaart hebben. We houden rekening met een overgangsperiode van 3 maanden. Dit wil zeggen dat er vanaf 1 april 2020 zal gehandhaafd worden.

De nieuwe bewonerskaart is 1 jaar geldig. De kaarten kunnen telkens op 1 januari worden verlengd voor een nieuwe termijn van 1 jaar. Bovendien krijgen de bewonerskaarten elk jaar een ander kleur, wat het makkelijker maakt voor controle van de geldigheid. 

Je vraagt je nieuwe bewonerskaart aan met het aanvraagformulier dat je vindt op www.haaltert.be/bewonerskaart