UiTPAS aan kansentarief

Mensen in armoede kunnen met de UiTPAS punten sparen en aan verminderde prijs deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten. De deelnameprijs met een UiTPAS aan kansentarief is altijd dezelfde: 

  • 1,5 euro voor een activiteit van een halve dag; 
  • 3 euro voor een activiteit die een volledige dag duurt;
  • 1/4de van de prijs voor meerdaagse activiteiten.

De UiTPAS vervangt de kansenpas en is bovendien niet stigmatiserend aangezien hij gebruikt wordt door diverse gebruikers en op het zicht niet herkenbaar is als een kansenpas. De UiTPAS aan kansentarief is ook geldig binnen alle scholen binnen de regio Dender.

Aanvragen van een UiTPAS aan kansentarief kan bij de sociale dienst van het OCMW Haaltert, Donkerstraat 30. Voor meer info kan je contact opnemen met de sociale dienst, op 053 85 86 40 (vragen naar Evelien Van Heghe).

De voorwaarden vind je in de bijlagen onderaan deze pagina. 

Mensen in armoede kunnen met de UiTPAS aan vrijetijdsactiviteiten deelnemen aan een lagere prijs. Het is volgens hetzelfde principe als de gewone UiTPAS, maar aan een lager tarief. Je kan er, net als bij de UiTPAS punten mee sparen en ruilen.

De UiTPAS met kansentarief ziet er net hetzelfde uit als de gewone UiTPAS waarmee je enkel punten kan sparen en ruilen.

De UiTPAS met kansentarief is geldig in alle gemeenten van UiTPAS Dender: Aalst, Berlare, Denderleeuw, Dendermonde, Erpe-Mere, Haaltert, Lebbeke, Lede, Ninove, Wetteren en Wichelen. Met je UiTPAS aan kansentarief kan je ook punten sparen en ruilen in andere UiTPASregio's als Gent, Brussel, Oostende, Mechelen, Maasmechelen, Lier, Leuven ...

Het kansentarief is buiten de eigen regio niet geldig!

Voorwaarden

Een UiTPAS met kansentarief wordt toegekend na een financieel onderzoek.

Procedure

Het aanvragen van een UiTPAS aan kansentarief kan bij de Sociale dienst van het OCMW Haaltert. 

De UiTPAS met kansentarief moet jaarlijks verlengd worden aan het einde van het jaar.

Wat meebrengen

  • Identiteitskaart (van elk gezinslid)
  • Bewijsstukken van je inkomsten (loon, vervangingsinkomen, onderhoudsgeld dat men ontvangt) en uitgaven (extra medische kosten, schulden, energiefacturen).

Kostprijs

Een UiTPAS met kansentarief is gratis.

De deelnameprijs voor een activiteit met een UiTPAS aan kansentarief is altijd dezelfde: 

  • 1,5 euro voor een activiteit van een halve dag
  • 3 euro voor een activiteit die een volledige dag duurt
  • 1/4de van de prijs voor meerdaagse activiteiten

Meer info

www.UiTPAS.be

Bekijk ook

Gebruik je liever een app? Dat kan! Ouders kunnen makkelijk punten sparen en ruilen - voor zichzelf, en meteen ook voor hun kinderen en andere gezinsleden. Je hoeft geen fysieke kaart meer op zak te hebben, en ook alleenstaande ouders, ouders in nieuw samengestelde gezinnen of grootouders hebben zo altijd de UiTPAS van de kinderen bij de hand.

Download de app, log in met je UiTid of maak er eentje aan. En je bent vertrokken! Je kan de kaarten van verschillende gezinsleden in dezelfde app gebruiken.

Download de app

Gerelateerde items