Vaccinatiecentrum voor Haaltert in Erembodegem

Sporthal Denderdal in Erembodegem wordt het vaccinatiecentrum voor de Eerstelijnszone Regio Aalst. Dit betekent dat de inwoners van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert en Lede zich daar kunnen laten vaccineren. Er komt ook een oplossing op maat voor minder mobiele mensen.

De burgemeesters rollen de lokale vaccinatiestrategie samen uit. Vanaf deze week zijn de bewoners en het personeel van de woonzorgcentra aan de beurt, eind januari volgen de zorgprofessionals in de ziekenhuizen. In februari volgt de eerstelijnszorg, waaronder de huisartsen en personeel van ziekenhuizen en zorginstellingen. Vaccinatie gebeurt bij deze laatste groep voornamelijk in de instellingen zelf. Klik hier om de volgorde van vaccineren te bekijken

Verschillende vaccinatiestraten

Op 12 januari 2021 werd aangekondigd dat vanaf die dag alles in het werk wordt gesteld om Sporthal Denderdal uit te rollen als centraal vaccinatiecentrum. In januari wordt de ruimte ingericht en de opstelling uitgetest. Er is voldoende ruimte om 10 vaccinatiestraten in te richten, goed voor het maximaal vaccineren van zoveel mogelijk inwoners per dag, afhankelijk van de beschikbaarheid van de vaccins. Er zullen ook 's avonds en in het weekend vaccinatiemomenten zijn. Als er meer vaccins beschikbaar zijn, kan er nog een versnelling hoger geschakeld worden. Er wordt hard gewerkt om de bereikbaarheid te garanderen.

Centraal en mobiel

De stad Aalst zorgt met Sporthal Denderdal voor een centrale plek waar we kwaliteitsvol kunnen vaccineren, rekening houdend met ieders comfort. Voor wie zich niet naar het vaccinatiecentrum kan verplaatsen, zorgen we voor een oplossing op maat, zoals een vaccinatie via de huisarts of via mobiele ploegen. Dat wordt nog verder uitgewerkt. Veel hangt af van het type vaccin dat op dat moment beschikbaar is en op welke manier het getransporteerd en toegediend moet worden.

Uitnodiging

Wie vanaf maart in aanmerking komt voor een vaccinatie, zal hiervoor  zo snel mogelijk een uitnodiging ontvangen. De regio zal over de praktische opstart ook uitgebreid communiceren via de communicatiekanalen.