Verklaring op eer grensovergang

Verplaatsingen voor recreatief-toeristische doeleinden van en naar België zijn verboden van woensdag 27 januari tot maandag 1 maart 2021. Gedurende de periode van het verbod zijn enkel essentiële reizen toegelaten. Elk land beslist zelf of het zijn grenzen al dan niet openstelt voor Belgische reizigers.

Noodzakelijke verplaatsingen naar het buitenland (dwingende gezinsredenen, humanitaire redenen, studieredenen, werk,...) zijn toegestaan, mits het naleven van bijkomende maatregelen:

  • Wie zich vanuit of naar België verplaatst, moet vanaf 27 januari 2021 in het bezit zijn van een verklaring op eer (je vindt het document onderaan deze pagina), ondersteund door de nodige documenten (bv. attest van de werkgever, bewijs van co-ouderschap, ...)
  • Wie voor meer dan 48 uur in het buitenland of in België verblijft, moet de verklaring op eer linken aan het PLF-formulier, ondersteund door de nodige documenten.

Meer informatie over de situatie en de maatregelen in het land van bestemming vind je op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen 

Lees meer over verplaatsingen en reizen tijdens de coronacrisis op https://www.vlaanderen.be/gezondheid-en-welzijn/gezondheid/gezondheid-en-preventie-bij-sociaal-contact-tijdens-de-coronacrisis/verplaatsingen-en-reizen-tijdens-de-coronacrisis